Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayAFAD Emekçilerine Hakları Verilmelidir!

AFAD Emekçilerine Hakları Verilmelidir!

Yapı Yol Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Erbil Karakoç, AFAD emekçilerine kadro ve unvan ayrımı olmadan AFAD tazminatının verilmesi gerektiğini bildirdi.
Karakoç, düzenlediği basın toplantısında şu sözlere yer verdi:
“Bu büyük felaket sadece bölgeyi değil ülkemizde yaşayan her bir bireyi derinden yaralamıştır. 06 şubattan itibaren yaraların sarılması için mesai kavramı gözetmeksizin ekonomik olanaksızlıklara rağmen hala sahada var gücüyle çalışan AFAD emekçilerinin birkez daha fedakarlıklarına teşekkür ediyorum.
Başta deprem olmak üzere ülkemizin dört bir yanında her türlü doğal afette görev alan AFAD emekçilerinin artan ekonomik koşullar altında malesef hayatlarını idame ettirme güçleri kalmamıştır. Kiraların el yaktığı, barınma hakkının ulaşılmaz olduğu faturaların ödenemez duruma geldiği böylesi yapısal ekonomik krizde diğer kamu emekçileri gibi AFAD emekcileride sadece zor saha şartlarında değil zorlaşan ekonomik koşullara karşıda görev ve sorumluluklarını fedakarca ve öz veriyle yerine getirmektedirler.
İki bin yirmi dört ve iki bin yirmi beş yılını kapsayacak toplu sözleşme süreci ağustos ayında başlayacaktır. Yıllarca yaptığımız çağrılara artık sessiz kalınamaz. Afad emekçileri, enfermasyon memurundan sağlıkçısına arama ve kurtarma teknisyeninden mühendisine şefinden eğitim uzmanına ve veri hazırlama memuruna kadar tüm kadro ve unvanlarla sahada görev almaktadır.
AFAD TAZMİNATI VERİLMELİDİR
Bu görevlendirmeler esnasında arkadaşlarımız küçük çocuklarını evde bırakıp hasta yakınlarından ayrılıp sorumluluk alanlarına gelmekte mesai kavramı gözetmeksizin yurttaşlarımıza hizmet üretmektedirler.
Yıllardır verilen ama bir türlü tutulmayan sözler bu TİS sürecinde kırmızı çizgimizdir.
Başta tüm kadro ve unvanları kapsayacak ve günün koşullarına uygun AFAD TAZMİNATI mutlaka toplu sözleşmede kazanım olarak elde edilmelidir. Afad tazminatının olmadığı bir toplu sözleşme bizim açımızdan şimdiden yok hükmündedir.
AFAD emekçilerine kadro ve unvan ayrımsız AFAD TAZMİNATI verilmelidir.
Verilecek olan bu tazminat iki bin yirmi dört yılını beklemeden TİS süreci bitiminde hemen verilmeli artan enflasyon şartlarında AFAD emekçilerinin kayıplarının önüne geçilmelidir.
Yine Ulaşım hakkı, mesai ücretleri, yemek ücreti gibi güncel sorunlar biran önce çözülmelidir.

 

AFAD EMEKÇİLERİNİN TAHAMMÜLÜ YOKTUR
Bizleri yıllardır kazanım diyerek kırıntılarla oyalayan yetkili ama etkisiz sendika AFAD emekçilerinin hak ve çıkarlarını savunmaktan çok uzaktır. Kendileri zenginleşirken kamu emekçileri derin yoksulluğu yaşamaktadır.
Yıllarca TİS masasında orta oyunu oynayarak AFAD emekçilerini oyalamalarına artık AFAD emekçilerinin tahammülü yoktur. Afad emekçileri yaptıkları işin karşılığı olarak insan onuruna yakışır bir ücret gerçek bir tazminat alana kadar mücadelemiz sürecektir.
Bir kez daha Hatay’dan kadim halkların yaşadığı afet bölgesinden sesleniyoruz.
Nitelikli Kamusal afet hizmeti almak tüm yurttaşlarımızın hakkıdır. Nitelikli kamusal hizmet yürütmek ise emekçilerin sosyal ve ekonomik şartlarının düzeltilmesinden geçer.
Tüm AFAD emekçilerini sendikamızda örgütlenmeye birlikte AFAD TAZMINATINI kazanmaya ve birlikte haklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER