Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunAFAD konteyner çarşı kuracak

AFAD konteyner çarşı kuracak

 

İskenderun Pastacılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu depremde işyerleri zarar gören, yıkılan esnafları belirlediklerini ifade ederek “Tüm üyelerimizle temas kurarak, işyerlerinin durumuyla ilgili bilgileri aldık. Tamamen yıkılanlar, hasarlı olanlar, az hasarlı olanlar şeklinde bir veri topladık ve ilgili birimleri bilgilendirdik” dedi.

İskenderun’da evsiz depremzede vatandaşlar gibi, işyerleri yıkılan, kullanılamaz hale gelen üye esnaf için de konteyner dükkânlar inşa edileceğini belirten Hidayet Şahinoğlu “Bizim esnafınız için de konteyner çarşısı hazırlanmaktadır. Evet, biraz uzun sürecek, normal karşılamak lazım, yavaş yavaş konteyner çarşı da bitecek. Bunların müracaatlarını alıyoruz, dükkanları yıkılmış olanların. AFAD’a da bilgi veriyorlar. Mülki amirlerimiz dükkanları yıkılan esnafın müracaatlarını talep edecekler, biz de kendilerine bu listeyi teslim edeceğiz. kendi mülkleri olanlardan müsait olanlar da konteynerlerini kuracaklar. Müsait olmayanları da mülki amirlerimizin veya AFAD’ın kuracağı konteyner çarşılardaki dükkanları kurayla verileceği bilgisini aldık” diye konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile bir toplantı yaptıklarını da aktaran Oda başkanı Şahinoğlu ayrıca, depremde dükkanları yıkılmış esnafların yeni bir işyeri açmak istedikleri zaman, İskenderun Belediyesinin de adres değişikliği ile ruhsat parası alınmayacağını sözlerine ekledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER