Afetin faturası çiftçiye ve esnafa kalmamalı”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın Arsuz ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış ve dolu nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin Meclis gündemine taşıdı. Güzelmansur, zarar gören vatandaşların, esnafın ve çiftçilerin kayıplarının bir an önce tespit edilerek karşılanması çağrısında bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Arsuz’da yaşanan yağış ve selin ciddi hasara yol açtığını belirten Güzelmansur, “Arsuz’da yollar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Bahçelerimiz, maydanoz tarlaları ve diğer ekili tarım arazilerimiz zarar gördü” dedi.

“Mandalinalar toplanamadan zarar gördü”

Özellikle dolu yağışının tarımsal üretimde ciddi kayıplara neden olduğunu vurgulayan Güzelmansur, nar, zeytin ve narenciye bahçeleri ile ekili tarım alanlarının zarar gördüğünü belirtti. Güzelmansur, “Mandalinalar toplanamadan zarar gördü. Üreticimizin emeği bir gecede yok oldu” ifadelerini kullandı.

Yaşanan afetin ardından hızlı bir hasar tespiti yapılması gerektiğini söyleyen Güzelmansur, “Arsuzlu hemşehrilerimizin zararı hızlı şekilde tespit edilmeli, çiftçimizin, esnafımızın ve vatandaşımızın kayıpları karşılanmalıdır” çağrısında bulundu.