Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAfrin kahramanlarını cizdiler

Afrin kahramanlarını cizdiler

Belen Anadolu Lisesi öğrencileri Afrin Kahramanlarını resimlerle anlattılar.
Okulda bulunan 350 öğrenci, resim öğretmeni Ahmet Şahin liderliğinde yaklaşık 3 ay önce Afrin Karamanlarının resimlerini çizmeye başladılar.
Gurup halinde çalışan öğrenciler in toplam 40 adet resim yaptığını ve bu eserlerin 14-16 Mayıs da Prıme Mall AVM’de sergileneceğini belirten öğretmen Ahmet Şahin, şunları söyledi:
‘’Öğrencilerim büyük bir dayanışma içinde 3 aydır sergi için çalışıyorlar. Resimleri büyük bir titizlikle, içine duygularını da katarak yaptılar. Temaları ise, Türk Askeri’nin Afrin’e barış ve özgürlüğü götürmesi. Farklı bir teknik kullanarak Resimler gölgelerle çizildi.Gölge kavramını öne çıkardık. Türkiye’nin Afrin’e gölgesinin düşmesi olarak düşündük’’
Öğrenciler Şevval Bakır, Merve Aşer, Hatice Beyza Kısa ve Yunus Emre İldağ da konuyla ilgili olarak ‘’Öğrenciler olarak bu resimleri çok yoğun duygular içinde çalıştık. Her resmi 4-5 kişilik guruplar halinde çizerek. Türk Askerinin gücünü ’’göstermeye gayret ettik. Askerimiz orada görev yaparken biz de küçük de olsa manevi destek vermek istedik’’ şeklinde konuştular.
Öğrenciler.’’ Sergiye tüm halkımızı bekliyoruz’’ dediler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER