Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberAfrin Zeytinyağı İhraccata yönlendirilsin

Afrin Zeytinyağı İhraccata yönlendirilsin

Ak Partili 4 Vekil, Ticaret Bakanı Pekcan Afrin yurda giren den Zeytinyağı sorununu konuştu.

 

AK partinin 4 Hatay Milletvekili; Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Bayram Türkoğlu ile Sabahat Özgürsoy Çelik, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile TBMM İletişim Merkezi’nde bir araya gelip, zeytinyağı üreticilerinin sorunlarını ilettiler.


Ziyaret ile ilgili olarak 4 Milletvekilinin açıklaması şöyle :
“Bakanımıza, Afrin’den gelen zeytinyağının Türkiye’deki iç piyasayı etkilediğini ve bu yüzden zeytinyağının Mersin Serbest Bölge’ye direk gönderilmesi talebimizi yineledik. Bir araya geldiğimiz Ticaret Bakanı’mız Ruhsar Pekcan ile; Zeytindalı Sınır Kapısı, zeytinyağı üreticilerimizin sorunları, gümrük analiz laboratuvarı başta olmak üzere, Hatay’ımıza dair bereketli ve verimli bir fikir teatisi içinde bulunduk.

İskenderun’a ı planlanan Gümrük Kimyasal Analiz Laboratuvarı’nın bir an önce kurulmalı

Afrin’den gelen zeytinyağının iç piyasaya sürülmesiyle ilgili üreticilerimizden gelen şikayetlere istinaden, zeytinyağının, Mersin Serbest Bölge’den ihracata sunulması talebimizi Sayın Bakanımıza ilettik. Hatay’ımızın ticaret hayatına değer katacak Zeytindalı Sınır Kapısı’nın işlevsel hale gelmesine dair de Bakanımızla mutabık kaldık. Ayrıca dış ticaret potansiyeli yüksek olan Hatay’ımızda, ithalat ve ihracat ürünlerinin gümrük laboratuvarlarında incelenmesi yükümlülüğünden ötürü İskenderun’a yapımı planlanan Gümrük Kimyasal Analiz Laboratuvarı’nın bir an önce hayata geçirilmesi yönündeki taleplerimizi de Sayın Bakanımıza ilettik.İskenderun’a açılacak olan laboratuvar ile artık ihracat ve ithalat ürünlerine dair numuneler analiz için Mersin ve Gebze’ye gitmek zorunda kalınmayacak. Hem zamandan tasarruf sağlanacak, hem de maliyetler aşağı çekilmiş olacak. Değerli Bakanımıza yakın ilgi ve alâkalarından ötürü Hataylı hemşerilerimiz adına en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz.” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER