Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberAğaçlandırma Seferliğine Belen de Katıldı

Ağaçlandırma Seferliğine Belen de Katıldı

 

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Türkiye genelinde 11 Kasım saat 11.11’de düzenlenen 11 milyon fidan kapsamında “Geleceğe Nefes” etkinliğine vatandaşlar eşliğinde katıldı.

 

11 Kasım saat 11.11’de Türkiye genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda 11 milyon fidan kapsamında “Geleceğe Nefes” etkinliği düzenlendi. Söz konusu etkinliğe Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül , vatandaşlar eşliğinde katılım gösterdi.

“Geleceğe Nefes” etkinliğine yönelik değerlendirmede bulunan Gül, ülkemizi Guinness Rekorlar Kitabı’na taşıyacak söz konusu ağaçlandırma seferberliğine katılmanın ve milli ağaçlandırma gününün ilkini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirdi.

Etkinliğe katılım gösterenler arasında, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, kurum müdür ve amirleri, mahalle muhtarları, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci yer aldı.

Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak ve minik yavrulara örnek olmak için etkinliğe katıldıklarını duyuran Gül, “Doğa ananın bizlere cömertçe verdiği nimetleri düşünürsek bizimde ödeşme babında en güzel verebileceğimiz hediye fidan’dır bence. Bu hediyeler büyüyerek, çocuklarımızın aldığı nefes, yağan yağmur, soframıza katık, geleceğimize umut olacak.” sözlerini kaydetti.

Etkinlik çerçevesinde ülkenin 2023 farklı noktasına 11 milyon fidan dikilerek rekor kırıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER