Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayAğır hasarlı binaların %98,1'yıkıldı

Ağır hasarlı binaların %98,1’yıkıldı

Hatay  Valisi Mustafa Masatlı, Hatay genelinde acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edilen yapıların yüzde 98,1’inin enkazının kaldırıldığını, geri kalan enkazların da en kısa sürede kaldırılması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.

215 BİN VATANDAŞIMIZ KONTEYNERDE YAŞIYOR

Vali Mustafa Masatlı, AFAD Koordinasyon Merkezinde düzenlenen basın toplantısında 6 Şubat depremlerinin bilançosu ile Hatay’ı yeniden inşası noktasında gelinen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Evi yıkılan ve ağır hasarlı olan 215 bin vatandaşın il genelindeki 205 konteyner kentteki yaklaşık 79 bin konteynerde kaldığına değinen Vali Masatlı, il genelinde TOKİ olarak yeniden yapılanma kapsamında dört bir koldan çalıştıklarını söyledi. Vali Masatlı, “TOKİ olarak 33 farklı alanda 32 bin 314 konutun inşası devam ediyor. Kırsalda 6 bin 916 konutun ihalesini yaptık. Şehir merkezinde kentsel dönüşüm çalışması çerçevesinde oluşturulan rezerv alanlarda 7 bin 84 konutun inşası devam ediyor. 65 bin 244 bağımsız konutun daha 15 güne kadar ihalesi tamamlanacak. 40 bin 986 bağımsız konut için bir çalışma daha yürütüyoruz” dedi.

HATAY HAVALİMANI 2025 AKTİF OLACAK

Depremde hasar alan ve pisti zarar gören Hatay Havalimanının pist çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Masatlı,  şuanda uçakların dolu olarak kalktığını ancak dolu olarak inemediğini, havalimanına ikinci bir pistin daha yapılacağını ve 2025′ te tam kapasite ile çalışmaya başlayacağını vurguladı.

HATAY STADYUMU ORTA HASARLI

Depremde hasar alan Hatay Stadyumunun orta hasarlı olduğunu ve yapının güçlendirilmesi için projelerin hazırlandığı kaydeden Masatlı, temennilerinin stadyum güçlendirildikten sonra Hatayspor maçlarının burada oynanması olduğunu da sözlerine ekledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER