Perşembe, Mayıs 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiAilelerden Can Atalay Çağrısı

Ailelerden Can Atalay Çağrısı

Türkiye İşçi Partisi’nin tutuklu milletvekili Can Atalay’ın avukatları arasında yer aldığı Çorlu Tren Faciası, Hendek Havai Fişek Fabrikası Patlaması, Gezi Parkı davaları aileleri çağrı yaptı. Çorlu tren faciasında, ailesinden dört kişiyi kaybeden Zeliha Bilgin, “Can Atalay bize adaleti öğreten kişidir. O kalkıp konuştuğu zaman sanki ben konuşuyordum, Bihter’imin hakkı için canını verecekmişçesine konuşuyordu. Adalet nerede? Neden Can içeride?” dedi.

Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilmesine karşın tutukluluğu devam eden Avukat Can Atalay’ın serbest bırakılmaması karşısındaki tepkiler sürüyor.

Gezi davası kapsamında, Silivri Cezaevi’nde bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Can Atalay, Soma Katliamı, Çorlu Tren Faciası, Ermenek Maden Faciası, Sakarya Hendek Havai Fişek Patlaması ve Aladağ öğrenci yurdu yangını gibi pek çok “toplumsal davada” görev aldı.

Söz konusu davalarda mağdur olan veya yargılananların aileleri tutuklu milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmesi için çağrı yaptı.

“Can Atalay bize adaleti öğreten kişidir”

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasında, 14 yaşındaki kızı Bihter Bilgin’i, kız kardeşleri Emel Duman ve Derya Kurtuluş’u ve 5 aylık yeğeni Beren Kurtuluş’u kaybeden Zeliha Bilgin, şunları söyledi:

“Ben o davalara girdiğim zaman o davada Can varsa adaleti bulmasam bile 5 yıldır, “Oh be, Can Atalay burada tamam” diyordum, o kadar gönlüm, içim rahat giriyordum. Ben Can’ın içeride oluşunu kabullenemedim, ona yapılan haksızlığı kabullenemedim. Kendime yapılan haksızlık için zaten 5 yıldır mücadele veriyorum. Çok değerli avukatlarla bu yolda yürüyoruz. Bunlardan bir tanesi de Can Atalay. Bize adaleti öğreten kişidir. Halkın seçilmiş vekilidir. Anayasaya uygun davranılması gerekiyorsa, 19 Temmuz’da Can Atalay’ın Çorlu’nun 13’üncü davasında yanımızda olması gerekmektedir.”

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz 2020 tarihinde 7 işçinin yaşamını yitirdiği Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’ndaki patlamada oğlu Halis Yılmaz’ı kaybeden Halis Yılmaz’ın babası Muammer Yılmaz, şunları söyledi:

“Haksız ve hukuksuz yere tutuklu olan Can Atalay’ın tutukluluğuna son verilmesini bekliyoruz. Bu davaları takip eden işçilerin yanında olan, mazlumun yanında olan avukat Şerafettin Can Atalay hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunuyor. Bu adaletsizliğe bir an önce son verilsin. Adalet herkes için lazımdır. Geç kalan adalet, adalet değildir. Can Atalay’a özgürlük ve adalet diyoruz.”

Halis Yılmaz’ın kardeşi Mervenur Yılmaz ise şunları kaydetti: “Soma, Çorlu, Aladağ ve birçok sosyal cinayette olduğu gibi 3 Temmuz 2020 Hendek işçi katliamında da Can Atalay bizlerin yanında olmuştur. Bu yüzden Can Atalay yalnızca Hatay’ın değil, tüm Türkiye’nin vekilidir. Şu anda hukuksuzca içerde tutulan yalnızca Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay değil, milletimizin iradesi ve hukukun üstünlüğüdür. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini ve Can Atalay’ın Meclis’teki görevini ve yerini almasını bekliyoruz.”

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ise şunları kaydetti: “Avukatımız, dava arkadaşımız Can Atalay milletvekili seçilmesine rağmen, halkın oyuyla seçilmesine rağmen tutuklu. Benim çocuğumun katili 16 yıl almasına rağmen bir gün dahi içeride yatmamışken Can Atalay tutuklu, halen içeride. Can Atalay’ı derhal serbest bırakılsın. Derhal Yargıtay görevine gelsin. Can Atalay görevini yapsın. Can Atalay’ın tahliyesini istiyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER