Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAK Parti Hatay Milletvekili Çelik Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Melih...

AK Parti Hatay Milletvekili Çelik Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’ya sahip cıktı

AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, “Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu henüz çalışmaya başlamadan bu denli amacı aşan eleştiri ve protestolar, aslında meseleye ne kadar önyargıyla bakıldığının en açık göstergesidir.

 

AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, “Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu henüz çalışmaya başlamadan bu denli amacı aşan eleştiri ve protestolar, aslında meseleye ne kadar önyargıyla bakıldığının en açık göstergesidir. Bu yapılanlar en basit ifadeyle bilime yapılan saygısızlık ve haksızlıktır.” dedi.Çelik, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Boğaziçi Üniversitesine rektör ataması yapılmasının ardından yaşanan olayları hayret ve üzülerek takip ettiklerini belirtti.

Suni gündemler yaratılarak hükümeti karalama kampanyasıyla ülke gündeminin meşgul edilmesinin üzücü olduğunu söyleyen Çelik, rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu’ya yapılan bu protestoların aslında önyargılar altında ve başka amaçlar uğruna yapıldığını ifade etti.Çelik, şöyle devam etti:Rektör hocamızın akademik kariyeri, liyakati de ortadadır. Henüz hocamız çalışmaya başlamadan bu denli amacı aşan eleştiri ve protestolar, aslında meseleye ne kadar önyargıyla bakıldığının en açık göstergesidir. Bu yapılanlar en basit ifadeyle bilime yapılan saygısızlık ve haksızlıktır. Bu nedenledir ki Boğaziçi Üniversitesinin öğretim üyeleri ve öğrencilerini, yaptıkları bu gereksiz protestoları sonlandırmaya ve bilim üretmeye davet ediyorum. Farklı öğrenci gruplarının yaptığı protestolar ise haddini aşarak kutsallarımıza saldırı noktasına gelmiştir. Artık bu noktaya varan eylemler; protesto ve tepki sınırlarının ötesinde adeta terör faaliyeti haline gelmiştir. Bu eylemleri milletimizin değerlerine saldırı, ülkemizin birlik ve beraberliğine kasıt olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum

.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER