Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAk parti Hatay Milletvekili :" HBB başkanı Savaş, Antakya'nın nefesini kesti"

Ak parti Hatay Milletvekili :” HBB başkanı Savaş, Antakya’nın nefesini kesti”

 

AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Mehmet Şah Vakıf İş Hanının “Kent meydanı ve yeşil alan” olarak düzenlenme projesi Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Sn.Lütfü Savaş’ın mesnetsiz iddiaları nedeniyle durdurulduğunu açıkladı.

Vekil Çelik, HBB Başkanı Savaş’ın iddialarının ardından yapımı durdurulan inşaat ile Hatay’ın adeta nefesinin kesildiğini belirtti.

HBB, İMZALADIĞI PROTOKOLE UYMUYOR

Çelik, konuyla ilgili açıklamasında, “Medeniyetler şehrimizde bulunan ve mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Mehmet Şah Vakıf İş Hanının “Kent meydanı ve yeşil alan” olarak düzenlenme projesi Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Sn.Lütfü Savaş’ın mesnetsiz iddiaları nedeniyle durdurulmuştur. “Bu nedenle tabiri caizse Antakya’lı hemşehrilerimizin bu projeyle bir nebze olsun ALACAĞI NEFESİ KESMİŞTİR.” 08.03.2021 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Hatay Bşb ve Antakya Belediyesine satışı ön protokol imzalanmış, valilik tarafından onaylanmasına rağmen ön protokole imza atan Sn.Savaş 12.04.2021 tarihinde Belediye Meclis Kararıyla da ödemeyi taahhüt ettiği 27 milyon türk lirasını geçtiğimiz günlerde HRT TV’ de yapmış olduğu açıklamada sözde Jeoradar raporunu gerekçe göstererek ödemeyeceğini belirtmiştir. Sn.Savaşın bahsettiği jeoradar görüntüleme raporu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılında yapılmış herhangi bir sıkıntıyla karşılaşılmadığı da belgelenmiştir.

YAPILAN ŞEY HATAY HALKININ AKLIYLA ALAY ETMEKTİR

Aynı şekilde Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü denetiminde 30.07.2018 tarihinde araştırma ve sondaj kazısı yapılmış ve Müze Müdürlüğü raporuna istinaden Adana K. V. K. K. 29.08.2018 tarih ve 10058 sayılı kararında taşınmazda herhangi bir kültür varlığına da rastlanmamıştır. Sn.Savaş ın Hatay halkının parasını çarçur etmem diyerek “Kent meydanı ve yeşil alan” projesine ödeme yapmayı red etmesi herzaman olduğu gibi halkımızın aklıyla alay etmekten başka birşey değildir. Yıkımı gerçekleşen iş hanının altında mevcut olan “bodrum kat” mesnetsiz iddalarıyla red ettiği proje için ihtiyaç olan yeterli alanı fazlasıyla karşılamaktadır. Sayın Savaşın belediye meclis kararıyla ödemeyi taahhüt ettiği 27 milyon türk lirası hayali projelere ödediği paranın yanında devede kulak kaldığını tüm halkımız bilir! Konuyu aklıyla alay ettiğiniz #Hataylı hemşehrilerimin ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER