Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAK Parti Heyeti, MHP’ye “buket çiçek” le geldi…

AK Parti Heyeti, MHP’ye “buket çiçek” le geldi…

Hatay’da, AK Parti ile MHP arasında yakınlaşma çabaları dikkat çekiyor. 2017’nın son günlerinde, AK Parti İl Başkan Vekili Hicret Kumru başkanlığında bir heyet sürpriz bir ziyaretle MHP’ye gitti ve MHP İl Başkanı ve yöneticileriyle görüştü.
AK Parti İl Başkanı Hicret Kumru, ziyareti değerlendirirken, “15 Temmuz sonrasında MHP ile AK Parti aynı lambadan çıkan hüzmeler gibi” benzetmesinde bulundu. AK Parti İl Başkan Vekili Kumru, özellikle referandum sürecinde gösterilen destek ve çalışmalardan dolayı teşekkürlerini bildirdi ve şöyle devam etti:
“MHP ile AK Parti, aynı lambadan çıkan hüzmeler gibi. Kökümüz aynı. O yüzden, inşallah milli duruşumuzdaki beraber oluşumuz devam ettiği sürece kimse bizi yıkamaz. Özellikle referandum sürecinde gösterdiğiniz destek ve çalışmalardan dolayı da teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı ise, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığına dikkat çekerek, 15 Temmuz’un musibet gibi göründüğünü ama görünmeyen bazı şeylerin de üstünün açıldığının altını çizdi ve şöyle devam etti:
“Bir musibet bin nasihatten evladır derler. 15 Temmuz, musibet gibi görülür ama, görünmeyen bazı şeylerin de üstü açıldı. Cenabı Allah, bizim ellerimizi kelepçelemişti! Bu milletin sayesinde koptu, kurtulduk. Şimdi önümüz açık. Türkiye eski Türkiye değil. Ekonomisi güçlü, kendi savunma sanayisine üretim yapabilecek bir güce de geldi ve bunun verdiği güçle de dışarıya karşı da onurlu bir duruş şuan için çok güzel sergileniyor. İnşallah tekrardan bunların boyunduruğu altına girmeyiz. Tabi bunlar, Türkiye içerisinde büyük ölçüde mevzi kaybettirir. Şimdi siyaseti yeniden dizayn etme çabası içerisindeler. İşte bizden bir grubu kopardılar, yeni bir parti kurdurdular.”
MHP ziyareti, her iki partiye mensup yöneticilerin birbirlerine 2018’de iyi dileklerde bulunmalarıyla sona erdi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER