Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAk Partili Adaylar Basınla bir arada…

Ak Partili Adaylar Basınla bir arada…


Ak Parti Hatay Milletvekili Adayı Abdulkadir Özel, demokrasinin hem yerelde hem ulusal düzeyde temel saç ayağı olan, eskiden 4’ncü kuvvet olarak nitelendirilen basının artık birinci kuvvet durumuna geldiğini savundu.

Ak Partili Milletvekili adayları Abdulkadir Özel, Abdülkerim Güven, Ak Parti İlçe Başkanı Bestami Bilgili, eski milletvekili Mehmet Algan ile birlikte Petek Mutfakta kahvaltılı istişare toplantısında İskenderun basınıyla bir araya gelerek 24 Haziran seçimi öncesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ak Partili Milletvekili adayları Abdulkadir Özel, Basın emekçileriyle 24 Haziran seçimlerini, bu seçimlerin önemi, anlamı ve seçimlerden sonra Türkiye’yi bekleyen tabloyu konuşmak istişare etmek ve müzakere etmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

24 Haziran seçimlerini diğer seçimlerden ayıran en önemli özelliğin Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Hükümet sistemine geçişi ve hükümet sistemimin tatbik edileceği ilk seçim olduğunu vurgulayan Özel “Türkiye’de parlamenter sistemden niçin vazgeçildiği ve bir hükümet modeli olarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine neden geçildiği tartışmaları ile geçti. Evet, kampanyasını destekleyen siyasi partiler kendi tezlerini ortaya koydular hayır kampanyasını destekleyen siyasi partiler de buna karşı anti tezlerini dillendirdiler. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde evet tarafında olan Ak Partili mensubu olarak bu hükümet sisteminin bir rejim değişikliği olmadığını yüksek bir sesle vurguladık. Türkiye Cumhuriyeti devletinin devlet niteliğini ve temel özelliklerini devletin omurgasını tamamlayan maddeler olduğu gibi anayasada duruyor. Hatta daha da güçlendirilmiş halde duruyor” diye konuşu.

16 yıllık iktidarları döneminde cumhuriyet döneminden bugüne en büyük atılımları gerçekleştirdiklerinin altını çizen, milli tüfeğini yapmış, milli gemisini yapmış bir ülkeden bahsettiklerini belirten Özel “Bu noktadan itibaren yerel sektör tabanlı, üretim tabanlı bir büyüme dönemi bizi bekliyor” dedi.

Milletvekili Abdulkadir Güven ise; Ak partinin Türkiye’ye hep artı değer katarak geldiğini, devletin güçlendirici faaliyetleri ve icraatları için 24 Haziranda yenilenen hükümet sistemi ile tekrar seçim meydanlarında olduklarına işaret ederek “Sizlerin de bildiği gibi 16 Nisan 2017 tarihin de yapılan referandum da evet çıktı. Anayasa değişikliği oluştu. Yeni sistemimizin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi . Aslında milletimiz 2012’den önce hep koalisyon hükümetlerinden çok sıkıntılı olarak görüyordu. Hükümetin hizmet yapılamama, siyasi istikrarsızlık, siyasi partiler arasındaki anlaşmazlıklar ülkemizi getirdiği durumu hepimiz çok yakından biliyoruz” şeklinde konuştu.

HDP Hatay’da Barış Atay Birinci Sırada

Basının sorularına cevap veren milletvekili adayı Özel, hükümetin terörle mücadelede önemli adımlar attığını, fetö’nün bir terör örgütü olduğunu DHKC ve PKK ile yapılan mücadelenin başarısına değindi.

Özel şöyle devam etti: “Çünkü devletin hem istihbarat birimleri hem de güvenlik birimleri emniyet bağlamında, hem jandarma milli istihbarat çalışmaları bağlamında koordineli bir şekilde yürüyor. Bu bağlamda terör örgütüne bağlı olanlar hem idari yönden ihraç edildi. Hem de varsa meselelerin ceza boyutu ile ilgili savcılarımız harekete geçti. Bunlar hakkında idamemeler hazırlandı. Kimisi tutuklandı, kimisi hakkında hüküm tesis edildi…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER