Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunAkaryakıt fiyatları balıkçıyı düşündürüyor

Akaryakıt fiyatları balıkçıyı düşündürüyor

Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen, 15 Eylülde bölgede açılacak su ürünleri avlanma sezonunda artan maliyetlerin balıkçı esnafını düşündüğünü söyledi.

Birlik Başkanı Celal Bilen, Doğu Akdeniz balıkçısının 15 geç sezonu açmasının denizdeki balık popülasyonuna ve balıkçıya yarayacağını ifade ederek “Balıkçımız bu kısıtlı sürede ağların bakımını, mevsim hazırlığını yapıyor. Umarım 15 Eylülde umduğumuz gibi balıkçının lehine güzel bir av sezonu olur” dedi.

akar yakıta çözüm bulsunlar

Şu andaki sıkıntıya işaret eden Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen, “Balıkçının zaten en büyük talebi akaryakıt fiyatlarının en alt seviyeye çekilmesi, şu anda yüksek. Bizim istediğimiz yetkililerden akaryakıt ücretinin belli bir seviyeye çekilmesi, balıkçı için çok önemli. Ayrıca ağ malzemesi de çok pahalı, tabi bunlar dışarından geldiği için yapacak bir şey yok ama gerçekten akaryakıt gerçekten balıkçımızın belini büktü, bükmeye de devam edecek gibide görünüyor. Bu bir yakınma değil yetkililerden talebimiz bir an önce akar yakıta çözüm bulsunlar (BALIKÇI) Mazot fiyatlarını görüyorsunuz, biz eskiden 150 veya 200 tl ile denize çıkıyorduk, şimdi teknemizin ipini söküyoruz, 1000 tl mazot, yemesi içmesi 1000 tl 3-4 tane adam çalışıyor” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER