Pazartesi, Mayıs 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağAKDD Üyesi Oruç: 'Arapça Dersini Yok Etmeyin'

AKDD Üyesi Oruç: ‘Arapça Dersini Yok Etmeyin’

Samandağ’da faaliyet gösteren Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi Mevlüt Oruç, okul idarelerine hitaben, “Seçmeli Arapça” dersi tercihini yapmaları çağrısında bulundu. Okul idarecilerinin “Seçmeli Arapça” derslerini yok saydığını dile getiren Mevlüd Oruç, anne-babalar, okul yöneticileri ile öğretmen sendikalarına hitaben şu mesajı verdi:

”Seçmeli de olsa Arapça dersini yok etmeyin, yok saymayın. Öğrencilerin ve öğrenci velilerinin ‘seçmeli ders’ tercihlerine sayılı olun. Öğrenci velilerine ve öğrencilere ‘seçmeli ders paketi’ dayatmayın. Öğrenciler, yetenekleri ve yönelimlerine göre, anne-babaları ile birlikte tercihlerini yapacaklar. Okul idaresi, saygılı olup gereğini yapmak zorundadır.

21 Ocak tarihine kadar okullarda yapılması gereken seçmeli ders tercihlerinde, okul idarelerinin keyfi ve usulsüz uygulamalarını sonlandırmalarını bekliyoruz. 21 Ocak tarihine kadar yapılması gereken ‘Seçmeli Ders’ tercihlerinde Arapça dersini tercih etmeniz, çocuğunuzun okul ve hayat başarısına olumlu yönde etki edecektir. Daha çok dil bilen toplum, daha çok gelişmiş Türkiye’dir. Daha çok dil bilme ve öğrenme olanağı varken, çocuklarımızı daha azına yönlendirmek gericiliktir, cahilliğe müzmin aşktır ve asimilasyona hizmettir”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER