Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberAkın Çam’dan, ‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ Semineri

Akın Çam’dan, ‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ Semineri

İskenderun Gelişim Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Akın Çam, ‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde seminer düzenledi.

Öğretmen, öğrenci ve velilerine yönelik seminer Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleşti.  Halk dilinde “şeker hastalığı” olarak nitelendirilen diyabetin belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verilen seminerde, söz konusu hastalığın kontrol altına alınmaması durumunda oluşacak ciddi sağlık sorunları vurgulandı.

Çam, Diyabet Hastalığının Nasıl Oluştuğunu Anlattı

Kronik bir hastalık olan diyabetin oluşumuna ilişkin açıklamada bulunan Doç. Dr. Çam, “Diyabet, vücudumuzda pankreas adlı salgı bezinin, yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen bir hastalıktır. Diyabet için tamamen iyileştirici bir tedavi yoktur, fakat etkin tedavi metotları vardır. Kan şeker seviyesinin mümkün olduğunca normal seviyeye yakın tutulması, komplikasyon gelişiminin önlemesi için çok büyük önem taşımaktadır” sözlerini kaydetti.

Ani Kilo Kaybı Diyabetin Habercisi Mi?

Doç. Dr. Akın Çam, “Çok fazla su tüketimi, sık idrara çıkma, halsizlik, yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü, görme bulanıklığı ve ani gelişen kilo kaybı, diyabetlilerde en sık görülen belirtilerdir. Ancak şeker hastalarının yaklaşık yarısı, şeker hastası olduğunun farkına varmadan yaşamaktadır. Dolayısıyla diyabet açısından riski kişilerin, hiçbir belirti hissetmeseler bile, düzenli olarak şeker ölçümü yaptırmaları önerilir” dedi.

Diyabet Hastalığından Nasıl Kurtulunur?

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Akın Çam, “Meyve suları ve asitli içeceklerde bulunan yüksek miktardaki şeker; diyabet, obezite gibi birçok sağlık soruna da yol açabilmektedir. Bu nedenle hazır meyve suları yerine, meyvenin kendisini tüketmeniz daha doğru olacaktır. Fast food yiyeceklerden, asitli içeceklerden ve hazır meyve sularından uzak durarak ve düzenli egzersiz yaparak diyabet hastalığından korunabilirsiniz” ifadesinde bulundu.

Diğer güncel sağlık haberleri için: Sağlık Haber
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER