Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAknehir Dernek Binası’nda “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” Etkinliği

Aknehir Dernek Binası’nda “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” Etkinliği

Aknehir Dernek Binası’nda, AknehirNahırlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafilenin moderatörlüğünü yürüttüğü “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” şiirlerle, türkülerle ve güne dair söyleşi ile gerçekleştirildi.

Aknehir Dernek Binası’nda “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” Etkinliği

Etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi İl Yöneticisi Nihal Mengüllüoğlu, yazar Sebahat Aslanyürek, Gülnaz Nurlu Kavvas, Gülşen Randa, Bahar Gül, müzisyen Süheyla Deniz Turunçve çok sayıda misafir katıldı.

“Kadını En Çok Kadın Eziyor”

AknehirNahırlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeki Yunus, “8 Mart dünya emekçi kadınlar günü anma toplantımız çok güzel geçti.Bütün katılımcı arkadaşlara teşekkür ederim.Emeğin kıymetibilinmeyen bir süreçten geçiyoruz, evde annenin etmeyi babanın etmeyi çocuklarımız dahi itibar etmiyor çünkü ebeveynler de gereken değeri vermeyince anne evin içinde yok sayılınca arkasında baba da akıbeti aynı oluyor.Anlayacağınız kadını en çok kadın eziyor ya kayın valide yada gelin dolayısı ile herkes kendi konumunu bilip sorumluluğunu çağdaş evrensel adalete uygun vicdan ile harmanlamalı. 8 MartDünya Kadınlar Gününüzükutlarım, herkesin farkındalığını beslemesi gerek, bilgi cağında bilginin peşinde olmalıyız bu yolda atılan her adımı destekliyorum bu duvarda bizimde bir tuğlamız olursa mutluluk duyarız.” dedi.

Bugün Farkındalık Yaratılmalı

Aknehir Dernek Binası’nda “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” Etkinliği

Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile etkinliğin moderatörlüğünü yürüttü. Nafile, “Böylesi bir günde halen eğlence programlarına katılanlara şaşıyorum. Bugün farkındalık yaratılmalı. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü sizlere hatırlatmak isterim. “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Var oluş sebebim kıymetli Annem aramızda, başta annem ve sevgili eşim olmak üzere, kadınların tüm dünyada özgürce yaşayabilmesi dileğimle; dünya kadınlar gününüz kutlu olsun.” Sözlerine yer verdi.

 “Kadın Öğrenirse, Çocuklarına Öğretir”

Şair Nebih Nafile; “Cehaletin tek korkusu kadındır. Çünkü kadın öğrenirse, çocuklarına öğretir. Kıymetli kadın dostlarımız, lütfen çocuklarınıza sürekli olarak iyiyi, güzeli, doğruluğu, vicdanlı olmayı öğretiniz ve bunların dışında da insanların varlığından da haberdar ediniz. Dernek binası sadece taziye salonu olarak kullanılmayıp bu türden etkinlikleri yapabildiğimizi biliyorum. Aknehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği her yıl üniversite öğrencilerine ve yoksul olan halka yardım etmektedir.

Aknehir Dernek Binası’nda “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” Etkinliği

Dernek Başkanı Zeki Yunus dostumuza, dernek yönetim kurulu üyelerine ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Katılımcı arkadaşlarımıza ve misafirlerimize; zamanı birlikte paylaştıkları için teşekkür ediyor ve Hacı Bektaş Veli’ye ait olduğunu hatırladığım bir dizeyle sözlerimi bitirmek istiyorum; Erkek dişi sorulmaz muhabbetin dilinde/Hakk’ın yarattığı her şey yerli yerinde/Bizim nazarımızda kadın erkek farkı yok/Noksanlık eksiklik senin görüşlerinde” ifadesinde bulundu.

Etkinlik, Yürekler Dile Geldi ortak kitap imzalanması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sonlandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER