Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"AKP Hükümeti halkımızın sırtındaki yükü arttırmıştır"

“AKP Hükümeti halkımızın sırtındaki yükü arttırmıştır”

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem yazılı bir açıklama yaparak elektrik piyasası kanununda değişiklik yapılmasının halkın yükünü arttırdığını iddia etti.
Vekil Ertem in açıklaması şöyle:
“Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifini yasalaştıran AKP Hükümeti halkımızın sırtındaki yükü arttırmıştır.
Yargıtay’ın “Elektrik enerjisinin nakli sırasındaki kayıp ve başka kişiler tarafından kaçak olarak kullanılan elektrik bedellerinin, kurallara uyan abonelerden tahsili yoluna gitmek hukuk devleti ve adalet düşünceleri ile bağdaşmamaktadır” ibaresi ışığında dava açan ve kazanan vatandaşımız gibi haklarını aramak isteyen tüketicilerin önünü kesmek isteyen AKP Hükümeti çıkardığı yasayla halkımızın yargıya başvurma hakkına da kısıtlama getirmiştir. Bu yasayla mahkemelerin tüketicilerden yana kararları hiçe sayılacaktır.
Alın teriyle para kazanıp, vatandaş olmanın gerekli tüm yükümlülüklerini vergisel olarak yerine getiren halkımızdan alınan haksız para, faturalar üzerinde çeşitli kalem oyunları yapılarak, kayıp kaçak ibaresinde düşürme yoluna gidilerek dağıtım tarifesi adı altında %20 daha fazla para yansıtıp vatandaşın cebinden çıkacaktır.
Halkımızı kandırmaya çalışan AKP Hükümetinin çıkardığı hırsızlığı legalleştiren kanunla vatandaşımız adeta cezalandırılıyor.
Bu ülkede dürüst olmak suç mudur? Bugüne kadar ekonomik anlamda her türlü sıkıntıyı çekip belki de evine ekmek alamayacak durumda olan ama devlete olan yükümlülüğünü yerine getiren halktan geçinen kayıp kaçak adı altında toplanan 33 milyar lira bedeli geri ödeme yolunu kestiğiniz gibi daha fazlasını namuslu vatandaşlarımızdan nasıl istersiniz?

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER