Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"AKP iktidarları boyunca çıkarılan hiçbir kanun, emekçilerin lehine olmamıştır"

“AKP iktidarları boyunca çıkarılan hiçbir kanun, emekçilerin lehine olmamıştır”

Hatay Eğitim İş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklama ve icraatları ile AK Parti Hükümeti’nin bürokratı olduğunu savundu.
Eğitim İş Şube Başkanı Suad Sadış’ın bu konudaki eleştirisi ve mesajı şöyle:
“Bakan Selçuk’un, halkın beklentilerini değil, AKP hükümetlerinin beklentileri doğrultusunda hareket etmektedir. Bakan Selçuk’un, katıldığı AA Editör Masası programında söylediği ‘Hem ekonomi hem de demokrasi açısından, yerel seçimlerin eğitimle bağlantısını konuşuyoruz. Eğer eğitimde güçlü bir beklenti varsa, bir talep varsa, o zaman yerel seçimlerde de bize destek olunması gerektiği çok açık. Çünkü o işbirliği; ilçe belediyesi, il belediyesi, merkezi hükümet, bu üçü saç ayağı olarak bir araya geldiğinde ortaya çıkan sinerji çok daha büyük” sözleri maalesef yanılmadığımızın ispatı ve itirafıdır.
Bu nedenledir ki, Bakan’ın bugün bahsettiği, öncelikle meslek kanununa ilişkin süslü sözleri inandırıcı değildir. AKP iktidarları boyunca çıkarılan hiçbir kanun, emekçilerin lehine olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Bu nedenledir ki, eğitimcileri ilgilendiren böyle bir kanunun AKP iktidarı tarafından çıkarılmasına karşıyız. Bakanın bahsettiği, ortaöğretimde ders saatlerinin ya da ders sayılarının azaltılması projesine de, çıkacak sonuçlarla ilgili sorulara verdiği iyimser söylemlerine de katılmıyoruz. Anlaşılan odur ki, yüzbinlerce öğretmen atama beklerken, üniversitelerde dirsek çürütmeye devam ederken, hükümet, var olan boş kadroları da ders saatlerini azaltarak kapatmayı seçecektir.
Eğitim İş; ataması yapılmayan öğretmenler dahil olmak üzere, tüm eğitimcilerin yanında olmaya ve haklı davalarında mücadeleyi sürdürmeye devam edecektir. Bakan Selçuk’a son tavsiyemiz, söylemler ile icraatlarının uyuşmadığı, son sözleri ile AKP bürokratı olduğunu ispatladığı bir noktada topluma umut vadetmekten vazgeçmesidir.
AKP hükümeti, tarihteki yerini kandırılan olarak almışken, Sayın Bakan’ın ‘kandıran olmaya soyunması’ da ayrıca düşündürücüdür.” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER