Pazar, Mayıs 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAKP, Mültecileri AB’ye Yönelik Silah Haline Getirdi      

AKP, Mültecileri AB’ye Yönelik Silah Haline Getirdi      

HDP Hatay İl Eş Başkanları Aysel Eşiyok ve Kerem Nalbant, mültecilerin AKP tarafından bir politik araç haline getirilerek, silah gibi kullanıldığını ifade etti.

AKP, Mültecileri AB’ye Yönelik Silah Haline Getirdi

HDP Hatay İl Eş Başkanları Aysel Eşiyok ve Kerem Nalbant, basın ve kamuoyuna yaptığı mülteci açıklaması şöyle oldu:

“Mültecilerin Üzerinden Ellerinizi Çekin!

“Mültecilerin üzerinden ellerinizi çekin! 9 yılı aşkın Suriye’ye yapılan uluslar arası müdahaleden kaynaklı yaşanan iç savaştan  dolayı milyonlarca insan yerinden  yurdundan göç ederek, başta, Türkiye, Lübnan  Ürdün ve Iran  gibi komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldılar. 27 Şubat Akşamı  İdlip, de yaşana  kayıplar  sonrasında İktidar  yine  mülteci kozuna sarıldı. Sıkıştığı her durumda  Pazarlık  konusu yaptığı Mültecilerin, yaşanan bu ağır  yıkım sonrası artık sınırları içinde tutamayacağını ve sınır kapılarını açacağını söyleyen AKP, mültecileri politik bir araç haline dönüştürdüğünü ve bir silah gibi kullandığını bir kez daha göstermiş oldu.

 

Mülteciler Sağlıksız Bir Şekilde Sınırlara Yöneldi

AKP’nin bu tutumu sonucunda İstanbul’un çeşitli bölgelerinden özellikle karayolu ile mülteciler sınır kapılarına taşındı. Ve insan ticareti yapan aracılar devreye girdi. Mülteciler gerek kara gerekse deniz yolu ile son derece sağlıksız ve tehlikeli koşullarda Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarına yönelmeye başladı. Yunanistan ve Bulgaristan’ın sınırlarda yoğunlaştırdığı önlemler nedeniyle çoğu Suriyeli ve Afganlı olan mülteciler kış koşullarında sınırlar arasında hapis edilmiştir.

“AKP, İdlib’de Yaşanan Trajedinin Hıncını Mültecilerden Çıkarmakta”

AKP kendi günahlarının neticesinde İdlib’de yaşanmış trajedinin hıncını mültecilerden çıkarmaya kalkmakta ve bu anlamıyla da yeni bir suç işlemektedir.

AB’ye yönelik şantaj ve tehdit aracı haline getirilen mültecilerin bu tehlikeli yolculuğunda başlarına gelen ve gelecek olası ölümlerden sorumlu AKP iktidarıdır.

HDP Hatay il örgütü olarak soruyoruz dün mültecilere yönelik muhacir ve Ensar olan politikanız ne oldu da birden muhacir ve simsar politikasına dönüştü?

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER