Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiAKP Oylarıyla 15 Yıl Önce Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ Yapılanması" Önergesi Reddedilmiş

AKP Oylarıyla 15 Yıl Önce Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ Yapılanması” Önergesi Reddedilmiş

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini FETÖnün siyasi ayağı olarak nitelendirmesinin ardından, AKP‘nin 15 yıl önce Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce‘nin imzasının olduğu FETÖ yapılanmasının araştırılmasına ilişkin soru önergesini reddettiği belirlendi.

AKP Oylarıyla 15 Yıl Önce Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ Yapılanması” Önergesi Reddedilmiş

Erdoğan, “FETÖ’nün siyasi ekibi Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibidir” ifadesinde bulunmuştu.

AKP, Kılıçdaroğlu’nun “Gülen Cemaati’nin devlette kadrolaşmayı amaçladığı ve bu konudaki kaygıların araştırılması gerektiğine yönelik 2005 tarihinde verdiği” önergeyi reddetmiş.

Gülen Tarikatının Yüzlerce Okulu ve Öğretmenlerinin Maaşı Hangi Kaynaktan Karşılanıyor?

Aralarında Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’nin de imzasının bulunduğu CHP’li 72 milletvekilinin 9 Mart 2005 günü TBMM’ye verdiği önergede “Eğitim alanında kamu gücünden sonra en büyük örgütlenme, Fethullah Gülen okullarıdır. Gülen tarikatının bu okullarda militanlar yetiştirerek, devlette kadrolaşmayı amaçladığı ileri sürülmektedir. Yüzlerce okulun yapımı, binlerce öğretmenin aylığı hangi kaynaktan karşılanmaktadır?” ifadesine yer verilmişti.

Gülen Okullarında Laik Bir Eğitim Yapılmakta Mı?

Önergede ilk imza sahibi olan CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, “Gülen’e bağlı okul, yurt ve dershanelerde laik bir eğitim yapılmakta mıdır? Bu konudaki kaygıların araştırılması gerekir” dedi.

Önce Gazalcı ve 69 milletvekili tarafından TBMM’ye sunulan, daha sonra Birgen Keleş ve Oya Araslı’nın eklenmesi ile 72 imzaya çıkan önergenin 53. sırasında İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 62. sırasında ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin imzası yer alıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER