Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayAkparti Bozdağ'a Hukuku unutturmuş

Akparti Bozdağ’a Hukuku unutturmuş

Hatay CHP Milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada milletvekilliği düşürülen Can Atalay’la ilgili yapılan görüşmelerde meclisi yöneten Adalet eski bakanı Bekir Bozdağ’ın Hukuk fakültesi yıllarını hatırlatarak “Hukuk fakültesinde sınıf arkadaşımdı,4 yıl beraber okuduk.Okulu iyi derece ile bitirdi. Ancak o günkü Bekir Bozdağ’ın başına silah dayansa o kararı okutturmazdı. Demek ki AKP’de siyaset yapması hukuk bilgilerini de unutturmuş.” dedi

Yargıtay 3.Ceza dairesini kastederek bir mahkemenin Anayasa mahkemesi kararını dikkate almamasının hukuk gaspı, darbe olduğunu söyleyen  CHP’nin hukukçu milletvekili Servet Mullaoğlu şöyle devam etti:

“Bir mahkemenin Anayasa mahkemesi kararını dikkate almaması sivil bir darbedir. ,Anayasanın fiilen ortadan kaldırılmasıdır.1980 darbesini yapan zihniyet ile bugünkü aynı zihniyettir.O askeri darbe ,bu ise sivil darbedir.Bunun içindir ki, Vicdan sahibi olmayanların hakim olmasını istemiyoruz.Vicdanı olmayanlara daha sonra vicdan sahibi olmaları öğretilemiyor. Bu hukuk dışı uygulama ile Hatay halkının iradesi gasp edilmiştir. Bu kararı verenleri lanetliyorum,1980 darbesi öncesi ve sonrası çeşitli siyasi davalarda haklarında ölüm kararı verilerek idam edilen yurtseverler bugün saygı ile anılıyor, onlar için ölüm kararı verenler ise nasıl lanetlendiyse, bu kararı verenler de aynı akıbete uğrayacak, lanetlenecektir”

Milletvekili Servet Mullaoğlu, depremin 1.yılının dolmak üzere olduğunu hatırlatarak; ”Belediye yasası değişmeli, Bir kentin kaderi  sadece belediye başkanının elinde olmamalı, Yönetim devrimine ihtiyacımız var” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER