Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiAKP'li Mustafa Tutuk Yalova Belediye Başkanı Oldu

AKP’li Mustafa Tutuk Yalova Belediye Başkanı Oldu

İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman‘ın yerine AKPli Mustafa Tutuk getirildi. AKPli Mustafa Tutuk, üçüncü turda kullanılan 30 oyun 17’sini alarak başkan oldu.

AKP’li Mustafa Tutuk Yalova Belediye Başkanı Oldu

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Neden Görevden Uzaklaştırıldı?

Yalova Belediyesi’nde, muhasebe bölümünde çalışan ve yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip ortadan kaybolan Reşat E’in Denizli’de yakalanmasının ardından soruşturma genişletilmişti. Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alınmıştı.Yaşanan gelişmelerin ardından hakkında ‘ihaleye fesat karıştırmak’ ve ‘zimmet’ suçlarından soruşturma başlatılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile tutuklu olan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığı tarafından, Anayasa’nın 127’nci maddesinin 4’ncü fıkrası ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince, 27 Şubat günü geçici olarak görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Yalova’da 6 Yıl Aradan Sonra AKP Dönemi Başladı

CHP’nin adayı Yavuz Bingöl, 13 oyda kalırken, AKPli Mustafa Tutuk 30 oyun 17’sini aldı. Böylece 2014 yılında CHP’ye geçen ve 2019 mahallî seçimlerinde de yeniden CHP’nin kazandığı Yalova Belediyesi 6 yıl aranın ardından yeniden AKP’ye geçmiş oldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER