Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAKP'NİN SAVAŞ POLİTİKASI SONUCU

AKP’NİN SAVAŞ POLİTİKASI SONUCU

Hatay KESK adına yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta sonunda Eğitim Sen Genel Merkezi’ndeki arama ve gözaltların, AKP’nin savaş politikalarının sonucu olduğuna vurgu yapıldı ve tepkiyle karşılandı.

KESK Dönem Sözcüsü Ayhan Erkal imzasıyla yapılan açıklamada, AKP’nin, seçim öncesi çıkarılan İç Güvenlik Paketi’ni sendikalar üzerinden uygulamaya başladığı ve Eğitim Sen Genel Merkezi’nin de polis tarafından yasa dışı olarak aranmak istendiği kaydedilerek şöyle denildi:
“AKP, tek parti iktidarını kaybetmesine rağmen, en temel hukuk ilkelerini ayaklar altına alarak, Eğitim Sen gibi mücadeleci bir sendika merkezini ve demokratik kitle örgütlerini, muhalif yayın organlarını hedef haline getirmesi dikkat çekicidir. Dün ve bugün yaşanan baskınlar ve gözaltılar, Türkiye’de faşizmin kurumsallaşması anlamına gelen ‘iç güvenlik paketi’ üzerinden, emek ve demokrasi güçlerinin baskı altına alınmak ve sindirilmek istendiğini göstermektedir. Benzer girişimler geçmişte de yaşanmış, aradan geçen sürede AKP kaynaklı olarak yapılan bütün baskınların hepsinin içi boş çıkmıştır. Bugün sendikamızın hedef haline getirilmesi bizlere yönelik açık bir gözdağıdır ve kabul edilmesi mümkün değildir. Eğitim Sen’in mücadelesini polis baskınlarıyla engelleyeceğini sananlar, büyük bir yanılgı içindedir ve bu hukuk dışı tutum, tıpkı öncekiler gibi boşa çıkarılacaktır.
Yıllardır IŞİD çetelerine lojistik destek sağlayan, tırlar dolusu silah gönderenler, son olarak Suruç’ta 32 kişinin katledilmesini engellemeyenlerin, bugün Türkiye’yi koşar adım savaşa sokmak isteyenlerin, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini ve muhalif basını hedef olarak belirlemiş olması, AKP’nin maskesini bir kez daha düşürmüştür.”
Tüm demokrasi güçlerine, saldırılara karşı birlikte mücadele etme ve dayanışmaya çağrısı da yapılan KESK açıklamasının son bölümünde şöyle denildi:
“IŞİD ile mücadele yalanıyla örtbas edilmek istenen demokratik güçlere yönelik büyük bir saldırı dalgası başlatılmış, yüzlerce insan gözaltına alınmış, yargısız infaz gerçekleştirilmiştir. Cumartesi sabahı sendikamız EĞİTİM SEN Genel Merkezi sivil polisler tarafından kuşatmaya alınmış ve hukuksuz şekilde tüm binada arama başlatılmıştır. Arama için herhangi bir savcılık ya da mahkeme kararı yoktur. Bir ihbar gerekçe gösterilerek EĞİTİM SEN misafirhanesinde arama yapılacağına dair TEM şubenin el yazısıyla kendi hazırladığı bir paragraflık yazıya istinaden tamamen hukuksuz şekilde arama yapılmaktadır. Kendi yazılarında bile sadece misafirhanede arama yapılacağı yazılmasına rağmen yemekhaneye varıncaya dek tüm binada arama yapılmaktadır. Konfederasyonumuzun Genel Başkanı ve Yürütme Kurulu üyeleri dahi içeri alınmamış, tüm girişimlerimize rağmen hukuksuz arama sonlandırılmamıştır. ‘Kamu güvenliği’ adı altında tüm demokratik hak ve özgürlükler askıya alınacaktır. Nitekim bugün bir yandan EĞİTİM SEN Genel Merkez binası basılırken bir yandan da İstanbul’da AKP’nin savaş politikasına karşı ‘Büyük Barış Yürüyüşü’ yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde gerilimin adım adım tırmandırılacağını, gözaltı ve tutuklamaların yoğunlaştırılacağını, AKP medyası üzerinden algı operasyonlarıyla kamuoyu desteği sağlanmaya çalışılacağını düşünmekteyiz. Sendikamız EĞİTİM SEN’e, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilere yönelik hukuksuz, keyfi ve anti demokratik saldırıyı, baskını kınıyor, şiddetle protesto ediyoruz. Tüm demokrasi güçlerini saldırılara karşı birlikte mücadele etmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER