Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiAKP'nin Son Reklamı Tartışma Yarattı!

AKP’nin Son Reklamı Tartışma Yarattı!

AKP‘nin son reklamı tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Zaman Doğru Adam” sloganının kullanıldığı reklam filminde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) görüntüleri de yer aldı.

SİHA temalı reklam filminde “Artık anneler ağlamıyor, göğüsler gururla doluyor” ifadeleri kullanılırken, teröristler SİHA’lar tarafından vuruluyor. Bu sırada Türk Silahlı Kuvvetleri’ne vurgu yapılıyor.

AKP’nin resmi sosyal medya hesabından da paylaşılan reklam filmi için “Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen savunma sanayimizin medarı iftiharı insansız hava araçlarımız sayesinde artık anneler ağlamıyor, göğüsler gururla doluyor. Kahraman Türk ordusunun terörle mücadeledeki kararlılığına vurgu yapan film, İHA/SİHA’ların da Türk ordusuna nasıl yarar sağladığını gözler önüne koyuyor” denildi.

tsk-reklam.jpg

‘AKP bunları çok yapmazdı’

Sosyal medyada tartışmalara neden olan yeni reklam filmini yorumlayan MAK Siyasi Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Halk Tv canlı yayınında reklam filmini yorumladı.

Kulat “Millet İttifakının sahada psikolojik bir üstünlüğü var. Cumhur İttifakı ise buna karşılık elindeki maddi imkanları dikkate alarak TV reklamları konusunda sınır tanımaz bir kampanya yürütüyor. Sınır tanımazı olumsuz anlamda kullanmadığımı söylemek isterim burada. Geçmişte görmediğimiz şekilde Ayasofyalı reklamlar görüyoruz. TSK’nın bugün sabahleyin bir kampanya ile reklamlarda kullanıldığını görüyoruz. Bu çok şaşırtıcı bir şey. Geçmişte AK Parti bunları çok yapmazdı. Çok fazla cami, asker, savunma sanayisi gibi konular reklam malzemesi yapılmazdı. Şu anda herkes eteğinde ne varsa ortaya dökmüş durumda” diye konuştu.

Kulat “Cumhur İttifakı, seçimi kaybetme konusunda bu kadar endişeli bir fotoğraf çiziyor. Ve bunun için elindeki bütün argümanları sahaya sürmeye çalışıyor. Süreç son derece daraldı. Bütün her şeyi sahaya sürmüş durumda. Zamlar, fiyatlar, işçi maaşlarına yönelik adımlar atmaya çalışıyor. Vaatleri hepsi seçim sonrasına yönelik de vaatler. Seçimi kaybederse vaatlerin hiçbir anlamı kalmamış olacak” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER