Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiAlevi Kurumları: "Cezaevindeki Suçluların Serbest Bırakılması Kabul Edilemez"

Alevi Kurumları: “Cezaevindeki Suçluların Serbest Bırakılması Kabul Edilemez”

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüsüne yönelik ortak açıklamada bulunan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Demokratik Alevi Dernekleri, cezaevindeki durumları gündeme taşıdı.

Alevi Kurumları: “Cezaevindeki Suçluların Serbest Bırakılması Kabul Edilemez”

Alevi Kurumları: “Cezaevindeki Tüm Yurttaşlar Ayrımsız Şekilde Özgür Bırakılmalı”

Alevi kurumları, hazırlığı yapılan tasarının tüm tutuklulara uygulanması gerektiği belirtti. Açıklamada “Çocuklarımıza örgütlü uyuşturucu satanları, kadınlara cinsel saldırıda bulunanları, kadınları katledenleri, serbest bırakmak kabul edilemez. Tüm dünyayı pençesine alan bir virüs salgını bulunmakta ve mevcut durumda hapishanelerde kapasitesinin çok üzerinde tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır. Bu haliyle hapishaneler sağlığa uygunluk açısından oldukça sorunlu yerler olup salgının daha hızlı yayılma ihtimali oldukça yüksektir. Cezaevinde tutulan tüm yurttaşların ayrımsız bir şekilde özgür bırakılmasını talep ediyoruz” ifadesine yer verildi.

DAD’den Coronavirüs Açıklaması

Coronavirüsüne yönelik açıklamada bulunan Demokratik Alevi Derneği (DAD) Genel Merkezi, “Biz insanlar hakikati korumak zorunda olduğumuzun gerçeği ile yüzleşiyoruz. Nefsani iktidarlar tüm çaresizlikleri ile ortadadır. Koronavirüsü hastalıklı rızasız Finans Kapital sistemin, bilim, dinin ürettiği ve kendisini yeniden inşa etmek istediği bir Biopolitik savaş argümanıdır. Doğal üretim alanları, tarım faaliyetleri merkezi şirketlerin eline geçirilecek, su ve toprak özgünlüğü teslim alınarak nüfus organizasyonu yapılacak. Demokratik Alevi Dernekleri olarak tüm üyelerimizi ve dostlarımızı toplumsal dayanışmada her alanda aktif rol üstlenmelerini toplumsal direncimiz açısından elzem görüyoruz.”ifadesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER