Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAlevi toplumunu sosyal medya üzerinden tedirgin edenler yargılanmalıdır.

Alevi toplumunu sosyal medya üzerinden tedirgin edenler yargılanmalıdır.

 

´
HDP´li Hatimoğulları: Alevilere virüs bulaştırmak için bazı kişilerin Hatay´a gönderildiği haberi doğru değildir; yayanlar yargılanmalıdır “dedi

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları sosyal medyada yayılan; “Hatay´ın Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerinde Alevilerin nüfusunu azaltmak için gizli örgütler devlet izniyle virüs bulaşmış kişileri Hatay´ın ilçelerine göndermeye başladı” paylaşımlarına itibar edilmemesini istedi.

Birçok Alevi vatandaşın kendisini aradığını belirten HDP Adana Milletvekili, haberin doğru olmadığını belirterek söz konusu haberi yayan sosyal medya hesabının açığa çıkarılması ve yargılanması gerektiğini vurguladı.

Hatimoğulları, şunları ifade etti: “Arap Alevi ve tüm halklarımız şunu iyi bilmelidir ki; halklara karşı gerçekleşecek saldırıların biçimi ne olursa olsun hep beraber ortak akıl ve duyguyla mücadele edeceğiz.
Ancak bu haberde ifade dilen virüs bulaştırma hikâyesi doğruyu yansıtmamaktadır. 21. yüzyılın vebası olan Korona virüse karşı bütün halklar ve inançlar olarak dayanışma ruhuyla mücadele etmeliyiz.
Koronaya karşı korunma konusunda bilimin sunduğu reçeteyi uygulamalıyız. Sosyal mesafe, evde kalma, hijyen vb. konularında hep beraber dikkatli olmalıyız. Kanaat önderlerinin türbe (ki birçoğu şimdi kapalı) ziyaretleri, Cem toplanmaları konusunda yaptığı açıklamalara/uyarılara itibar edilmelidir.
Sosyal medyadaki bu provakatif yaklaşımlara itibar etmemeliyiz. Bu haberi yayan sosyal medya hesabı açığa çıkarılmalıdır. Alevi toplumunu tedirgin edenler yargılanmalıdır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER