Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağAlevilere Eşit Yurttaşlık Masaya Yatırıldı

Alevilere Eşit Yurttaşlık Masaya Yatırıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mayıs ayında başlattıkları “Alevilere Eşit Yurttaşlık” kampanyası kapsamında Halklar ve İnançlar Komisyonu Alevi Masası 3 gün sürecek Hatay ziyaretini dün Samandağ’ dan başlattı.

Kampanya çalışmaları kapsamında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve HDP Alevi Masası temsilcisi Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Arap Alevi kanat önderleriyle Samandağ’ da bir araya geldi.

Ziyarette HDP milletvekillerine, HDP Hatay İl Eş Başkanı Kerem Nalbant, HDP Samandağ İlçe Eş Başkanı Naim Özbek,  HDP PM üyesi Zeki Koç, SYKP MYK Talat Oruç ve il yöneticileri eşlik etti.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, yaptığı konuşmada; “Bir siyasi partinin kendisini asla bir inancın yerine ikame etmeyeceğini, ne bir inancı tanımlama hakkına sahiptir, ne de bir inancın nasıl yaşanacağını sunabilir. Fakat, siyasi partiler toplumsal alanların taleplerini siyasi alanlara taşımalıdır.  Zaten taşımıyorsa bizlerin o partileri eleştirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz halkların taleplerin belli bir hukuk çerçevesinde siyasete yedirilmesi noktasında anayasa değişikliğiyle eşit yurttaşlık hakkının tanımlanmasını önemsiyoruz. Böyle bir  şeyin olmadığı yerde demokrasiden bahsetmemiz mümkün değil. Biz üzerimize düşen görevin bu olduğunu düşünerek böyle bir çalışma başlattık.” dedi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Hz. Hızır Makamına yakın ve binlerce yıllık tarihi olan bir yerde konuştuklarını belirterek;“ Bu tarihi yerde, tüm inançlar gelip geçmiş ve tüm inançlar birer iz bırakmış. Buradaki inanç mensupları da inançlara saygı ve kabul çerçevesinde bakan, ötekileştirmeyen bunun realitesini kabul eden bir yapıda. Kimler gelip geçmiş. Hıristiyanlığın havarilerinden, İslam’ın tebliğcilerine, bizim Alevi toplumunda çok önemli yeri olan Sıffin Savaşının olduğu Rakka’ ya çok yakınız. İnsanlık tarihinde de, hakikat tarihinde de çok önemli bir yeri olan Sıffin Savaşı adaletle, zulmün karşı karşıya geldiği ve zülmatın adalete galebe çalmaya çalıştığı bir yerdir. Bu veriler üzerinden kelam ettiğimizi beyan etmemizde fayda var.” diye konuştu. eş genel başkanlarımız adına geldiğiniz için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu tarafından hazırlanan Alevilerin taleplerinin yer aldığı kitapçık katılımcılara takdim edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER