Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberAli Babacan Konuştu: Türkiye Karanlık Bir Tünele Girdi

Ali Babacan Konuştu: Türkiye Karanlık Bir Tünele Girdi

Fatih Altaylı’nın programına konuk olan AKP‘de daha önce milletvekilliği ve bakanlık görevini üstlenen Ali Babacan, flaş açıklamalarda bulundu. Babacan, Türkiye’nin karanlık bir tünele girdiğine dikkat çekerken, AKP’nin gittikçe erozyona uğradığını belirtti.

Ali Babacan Konuştu: Türkiye Karanlık Bir Tünele Girdi

Babacan yeni parti için 2019 sonunu işaret ederek, Üzerinde çalıştıkları siyasi partinin geniş toplum kesimlerine hitap eden bir çalışma olduğunu kaydetti.

Ali Babacan Yeni Partisini Ne Zaman Kuracak?

Türkiye’yi yönetecek bir siyasi parti oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Ali Babacan, siyasi itibarını koruyan herkesle irtibat içinde olduklarını, ittifak ve ortak aday dertlerinin olmadığını, ağırlıklı olarak kadronun AKP’lilerden oluşmayacağını belirtti.

Teşkilatlanmanın 2020 yılı içinde gerçekleşeceğini belirten Babacan, partinin kuruluş takvimi kapsamında, yıl sonu tüzel kişiliğin kurulacağını, 700 kişiyle birebir görüştüğünü ve katılım göstermek isteyen çok kişinin olduğunu ifade etti.

Ali Babacan: “Yeni Partinin Logo ve İsim Çalışmaları Sürüyor”

İsim ve logo üzerindeki çalışmaların devam ettiğini kaydeden Babacan, 2011 yılından itibaren yaşanan olumsuzlukların altını çizerek çözülmesi için 2013 yılından 2019’a kadar uğraştıklarını ancak başarılı olamayınca istifa ettiğini kaydetti.

Ekonomi Programlarının Bir Karşılığı Olmadı

Başkanlık sistemine ilişkin konuşan Babacan, başkanlık sistemiyle ilgili kısa bir test süreci olduğu ve yeni sisteme geçtikten iki ay sonra Türkiye’de büyük bir ekonomik krizinin gözlemlendiğini ifade ederek, Başkanlık sistemiyle ilgili birçok argümanın karşılıksız kaldığını, yeni ekonomi programların bir karşılığının olmadığını bunlara güven duyulmadığını bildirdi.

Türkiye ile ilgili yeni bir strateji belirleme konusunda çalıştıklarını söyleyen Babacan, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kanunlara pek çok konuda müdahale ettiğini, kendi kaygılarıyla Abdullah Gül’ün kaygılarının aynı olduğunu, çalışmalarına katkı sağladığını ve destek aldıklarını ifade etti.

Ahmet Davutoğlu Birleşmeyi Teklif Etti

Ali Babacan, “Ahmet Davutoğlu bize birleşme teklifinde bulundu. Kendi merkezli bir hareket başlattı. Biz daha sonra başladık biz daha farklı bir metot ile devam edeceğiz. Ben birleşmeyi zor görüyorum. Gerçekçi görmüyorum. Son dönemde NATO içinde bir ayrışma var. ABD, NATO’ya farklı bakıyor. Avrupa kendi düzenini kurmak istiyor. İngiltere bir Brexit sürecinde. AB’nin kuzeyi ve güneyi birbirinden uzaklaşıyor. İşler farklı bir düzene gidebilir be nedenle Türkiye’nin kendi iç istikrarı çok önemli. Çıkarlar için Türkiye’nin herkesle konuşabilmesi gerekir” sözlerini kullandı.

Ali Babacan’ın batı finans çevrelerinin adamı olduğuna dair iddiaları yanıtlayan Babacan, “Ben Hazineden Sorumlu Devlet Bakanıydım ve AB ile ilişkilerden sorumluydum. Bu süreç içerisinde Avrupalı kuruluşlarla yakın çalıştık. Avrupa Birliği üyeliği hedefimiz vardı. Dünya finans çevreleriyle ilişkili olmamızdan doğal bir şey yok. Bunlar tamamen boş iddialar” cevabında bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER