Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaAli İsmail Korkmaz Mezarı Başında Anıldı

Ali İsmail Korkmaz Mezarı Başında Anıldı

Eskişehir’de dokuz yıl önce Gezi Parkı eylemlerinde dövüldükten sonra, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz,Hatay, Antakya Ekinciler Mahallesi’ndeki mezarı başında anıldı.
Ekinci Asri Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma programına; Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Babası Şahap Korkmaz, Abisi Av. Gürkan Korkmaz ve Ailesi, yakın akrabaları; Hatay, Antakya Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Babası Ali Atakan ile HDP İl Örgütü Eş Başkanı Kerem Nalbant HDP.Defne İlçe Örgütü Eş Başkanı Suzan Nurel, Adana Milletvekilli Tülay Hatimoğulları, SYKP. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Canan Yüce, TİP. Türkiye İşçi Partisi, SOL PARTİ TÖP. Toplumsal Özgürlük partisi Hatay Eğtim Sen ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
Anma esnasında İlk konuşmacıların içinde yer alan Baba Şahap Korkmaz burada yaptığı konuşmada; ”Oğullarımla gurur duyuyorum. Buna sebep olanlar enselerinde katil lanetiyle yaşayacaklar, korkarak yaşıyorlar ve onlar da bir gün hesap verecek.” diye konuştu.
Anmada konuşan HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, yaşamını yitirenleri mezarları başında anarak mücadeleyi unutturmamak olduğunu belirterek; ”Aileleriyle ile bir arada bulunmak o dayanışmayı büyütmek bugün düşmanın istemeyeceği bir şey ama biz dostları olarak bunu istiyoruz ve bunu sonuna kadar yapacağız. Ali İsmail, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Hatay’ın topraklarından koparıldı. Diğer Gezi şehitleri farklı illerde koparıldı, yüreğimizin ta derinliklerinden. Onarı unutursak yüreğimiz kurusun. Onları asla unutmayacağız.”şeklinde konuştu.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER