Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAli İsmail Korkmaz'ın Annesinin "Emel Anne" Belgeseli Gösterimde

Ali İsmail Korkmaz’ın Annesinin “Emel Anne” Belgeseli Gösterimde

Eskişehir’de gezi eylemleri sırasında darp edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın mücadelesini anlatan Yönetmen Kazım Kızıl‘ın “Emel Anne” belgeseli gösterime girdi. Gezi eylemleri sırasında Ankara’da yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük de gösterime katıldı. Gezi eylemleri sırasında çocuklarını kaybeden anneleri bir araya getiren gösterimde duygu yüklü anlar yaşandı.

Ali İsmail Korkmaz’ın Annesinin “Emel Anne” Belgeselinin Gösterimde

“Emel Anne’yi Anlatmak Ali İsmail’i Anlatmak, Ali İsmail’i Anlatmak ise Emel Anne’yi Anlatmak Gibi”

Belgesele ilişkin değerlendirmede bulunan Yönetmen Kazım Kızıl, belgeselin, Emel Korkmaz özelinde, evlatlarını kaybetmiş tüm anneleri anlattığını belirtti. Bu belgeseli çekmenin nasıl bir deneyim olduğu sorusunu yanıtlayan Yönetmen Kazım Kızıl, “Emel Anne’yi anlatmak Ali İsmail’i anlatmak, Ali İsmail’i anlatmak ise Emel Anne’yi anlatmak gibi” ifadesinde bulundu.

Ankara Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan Emel Anne gösteriminde, yaşanan acılar da, adalet beklentilerinde yaşanan sıkıntılar da katılımcılarla paylaşıldı.

Ali İsmail Korkmaz’ın Annesinin “Emel Anne” Belgeselinin Gösterimde

Yönetmen Kazım Kızıl, Emel Korkmaz ve Sayfı Sarısülük’ten Söyleşi

Gösterimin ardından Yönetmen Kazım Kızıl, Emel Korkmaz ve Sayfı Sarısülük söylelişe katıldı. Söyleşide Yönetmen Kazım Kızıl, belgeselin konusuna dair açıklamalarda bulundu.

Emel Anne Belgeseli Konusu Nedir?

Yönetmen Kazım Kızıl’ın “Emel Anne” belgeseli, 2013 yılındaki Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ı konu alıyor.

Kazım Kızıl, “Emel Anne’yi anlatmak Ali İsmail’i anlatmak, Ali İsmail’i anlatmak ise Emel Anne’yi anlatmak gibi” dedi. Kızıl ayrıca, belgeselin aslında Emel Korkmaz özelinde, evlatlarını kaybetmiş tüm anneleri anlattığını kaydetti.

Ali İsmail Korkmaz’ın Annesinin “Emel Anne” Belgeselinin Gösterimde

Yönetmen Kızıl, kendisini en fazla etkileyen şeyin, yaşanan acıya rağmen Korkmaz Ailesi’nin yaşam adına üretime devam etmesi olduğunu anlattı.

Emel Anne Yasını Ali İsmail Korkmaz’ın Yapmak İstediği Şeylerin Devamını Getirerek Tutuyor

Yönetmen Kazım Kızıl “Her insanın yasını tutma şekli ayrıdır. Hiç biri bir diğerinden daha erdemli, daha iyi ya da daha güzel diye bir şey yok. Herkes kendi yasını bir şekilde yaşıyor. Emel Anne de, kendi yasını, Ali İsmail’in yapmak istediği şeylerin devamını getirerek yapıyor. Bu nokta beni çok etkiledi. Hem o enerjiyi bulması, hem o fikirleri üretmesi, bir cümlesinden etkilenip Afrika’ya gitmesi… O anlamda, belgeselin çekilmesini gerektiren çok şey vardı.” dedi.

ALİKEV ile Düşlere Devam!

Anne Emel Korkmaz, oğlu adına kurdukları ALİKEV’in faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Anne Korkmaz, “Hayat, gerçekten de acımasız. İnsanı bir taraftan ağlatıyor, bir taraftan güldürüyor. Acısını da yaşatıyor. Sabrını da veriyor. Hayat, böyle bir şeymiş. Ama en acısını da bize bıraktı. Bu hayatın acılı tarafını bize yaşattı.” sözlerini bildirdi.

Ali İsmail Korkmaz’ın Annesinin “Emel Anne” Belgeselinin Gösterimde

ALİKEV ile ‘düşlere’ devam ettiklerine de işaret eden Anne Korkmaz, “Ali İsmail’den yola çıktık. Gençlerimize burs veriyoruz. Bu sene 219 çocuğumuza burs desteği sağladık, son İstanbul Maratonu ile birlikte. Ayrıca ‘düş elçileri’ ekiplerimiz var; İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Eskişehir ve Hatay’da. Onlar, programlar hazırlıyorlar, projeler düzenliyorlar. Onlara bu anlamda destek oluyoruz. Bunun yanında Genç Sanatçı Fonumuz var. Resimden müziğe, sanatla ilgilenen çocuklarımıza destek veriyoruz. Antakya merkezde, müzikle ilgilenen çocuklarımızın çalışması için bir müzik stüdyomuz var. ALİKEV Müzik Topluluğumuz var. Bu sene onlara bir CD yapacağız. Zaten Vakıf binamız bir gençlik merkezi gibi. Çocuklar gelip ders de çalışabiliyorlar, istedikleri kitapları alıp okuyabiliyorlar.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER