Pazartesi, Haziran 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAlkan: Halkın Temel İhtiyaçları için Ek Tedbirler alınmalı

Alkan: Halkın Temel İhtiyaçları için Ek Tedbirler alınmalı

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gökhan Alkan, koronavirüs sebebiyle evlerinde kalan halkın ihtiyaçlarının karşılanması için hükumetin ek tedbirler almasını ve toplanan yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalarını istedi.


Alkan, konuyla ilgili açıklamasında, “Tarihte ilk defa halkımızın kendi arzusuyla sosyal hayatından vazgeçtiği ve hatta bunu bizzat devletten beklediği bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte halkımıza, kesin bir şekilde mevcut ve alınabilecek diğer tedbirler doğrultusunda evlerinde kalmalarını tavsiye ederken, yöneticilerimizin de, aldığı tedbirleri olumlu karşılıyoruz.
Alınan tedbirlerin yanı sıra evlerinde kalarak kendi üstlerine düşeni yapan halkımızın çalışan kesiminin, tıbbi, mali ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerekli ek yasal düzenlemeleri, tedbirleri ve yapısal reformları ivedilikle hayata geçirilmesi noktasında taleplerimizin devam ettiğini ifade etmek istiyoruz. COVİD-19’un teşhis ve tedavisi, hastalığın sosyal etkilerinin belirlenmesi sürecinde etkin olarak görev yapan “Bilim Kurulu”nun çalışmalarını takdir ediyor ve etkinliğinin arttırılmasını bekliyoruz.
Bununla birlikte, salgının etkisiyle adeta durma noktasına gelen, acil, etkili ve radikal müdahalelere muhtaç durumda olan ekonomimizin de, aynı şekilde bilimsel tavsiyeleri siyasi iradenin hizmetine sunabilecek bir kurula ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz.

Tedbirlere Efektif Bir katkı Yapacağız

Bu aşamada oluşturulacak bir “Ekonomi Bilim Kurulunun” üretimi teşvik amacıyla yapılacak devlet teşvikleri, istihdamın desteklenmesi ve diğer ekonomik tedbirler hususunda yapılacak düzenlemeler konusunda efektif bir katkı yapacağını düşünüyoruz.
Alınan tedbirler kapsamında bankaların bir an önce alınan tedbirlerin gereğini yerine getirmeleri, kısa çalışma ödeneğinin inceleme, sonuçlandırma ve ödeme süreçlerinin hızlandırılması büyük önem taşımaktadır.
.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER