Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAltınözü Belediyesi,HBB ye arsa tahsis ettirdi Ama Mezarlığa kavuşamadı

Altınözü Belediyesi,HBB ye arsa tahsis ettirdi Ama Mezarlığa kavuşamadı

 

Altınözü Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye mezarlık kazandıracağı günleri bekliyor. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin işi ciddiye almadığı görüşünde.
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın paylaşımı şöyle:
“İlçemizin sorunlarını dile getirmeye devam ediyoruz. Büyükşehir Yasası ile 2014 yılında, mezarlık ve birçok hizmet yapma yetkisi Büyükşehir Belediyelerine verilmişti. Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda ilçemizin en önemli ihtiyacı olan Mezarlık Kompleksi’ni, 2014-2019 yılları arasında yer yokluğunu bahane ederek yapmamakta ısrar etmiştir.
Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için, bölge Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şanverdi’nin desteği ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden, 19.07.2019 tarihinde, ilçe merkezimizdeki hazineye ait 20.000.m2’lik alan, mezarlık kompleksi yapılmak üzere Hatay Büyükşehir Belediyesi adına tahsisi yapılmıştır. Ancak belirtilen alanın tahsis süresinin bitmesine az bir süre kalmasına rağmen, ne yazık ki bu konu ile ilgili herhangi bir adım atılmamıştır.
Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyoruz! Belirtilen süre içerisinde ilçe mezarlık kompleksini yapamayacaksanız, yetkiyi Altınözü Belediyesi’ne devredin. İki ay içerisinde ilçemizin bu sorununu çözüp, vatandaşımızın mağduriyetini giderelim.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER