Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAltınözü ilçesine zengin kütüphane

Altınözü ilçesine zengin kütüphane

Altınözü Karbeyaz Mahallesi’nde bulunan Karbeyaz İlkokulu’na Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘öğrencilerin kitapla buluşmalarını sağlamak, daha konforlu bir ortamda kitap okumalarını ve bilgiye erişimlerini sağlamak’ amacıyla kazandırılan “Z” Kütüphane törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine; Kaymakam Bülent Uygur, Belediye Başkanı Rıfat Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Bülent Uygur, “Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) öğrencilere ve vatandaşlara hayırlı olsun” diyerek, kurdeleyi protokolle birlikte kesti ve kütüphaneyi kullanıma açtı.
Kaymakam Bülent Uygur, açılışta şu konuşmayı yaptı:
“Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Z-Kütüphane’nin, Altınözü ilçemizin eğitim ve öğretim hayatına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Buradaki asıl amaç, çocuklarımızın kitap ile buluşmalarını sağlamak ve kitap okumayı cazip hale getirmektir.
Türkiye Cumhuriyeti olarak genç bir nüfusa sahibiz. İlkokul, ortaöğretim ve üniversite ile beraber 24 milyon genç nüfusumuz var. Bu projelerle, gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlayacağız. Bugün her ilimizde artık üniversitelerimiz bulunmaktadır. Bu bizim için bir övünç kaynağıdır.
Araştırma ve bilgiye ulaşmada kısıtlı konumda bulunan gençlerimizin daha iyi bir gelecek sunmak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Z-Kütüphane’de, gençlerimizin ihtiyaç duyduğu imkânlar karşılanmış olacak. Kütüphaneler ile beraber, çocuklarımızın geleceğe güvenle bakan, eğitim ve öğretimlerinde daha başarılı ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanacaktır.
Biz her zaman söylüyoruz. Anadolu’nun çeşitli coğrafyalarında bilgi taşımak istiyorsanız, Öğretmen olun. Doktor olup hastaları iyileştirmek, Mühendis olup ülkeye katkı sağlamak istiyorsanız daha çok çalışmalısınız. Sürekli kitap okumalısınız. Her şeyden önce çevremizi temiz tutmalıyız. Z-Kütüphane’nin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Belediye Başkanı Rıfat Sarı da şöyle dedi:
“Bizim okuduğumuz yıllarda, Altınözü ilçemizde rengârenk, nezih ve gençlerimize yakışır kütüphane bulunmuyordu. Kitap bulmakta bile zorlanıyorduk. Milli Eğitim Bakanlığımız, Kaymakamlığımız, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Burada, gençlerimizi, memleketine ve milletine yakışır bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde, devlet yönetiminde Altınözü ilçemizden yetişen gençlerimizi görmek istiyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Z-Kütüphane, Karbeyaz’lı öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”
Z-Kütüphane açılışının ardından, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ve kurum amirleri, ‘zeytin’ konulu fotoğraf yarışmasına katılan ve dereceye giren resimleri inceledi. -Cemil Yıldız-

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER