Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaAltınözüAltınözü zeytinyağı dikkat cekiyor

Altınözü zeytinyağı dikkat cekiyor

Altınözü ilçesinde 15 bin ton zeytinyağı üretimi hedefleniyor.
Altınözü Ziraat Odası Başkanı Sabahattin Bayır, zeytinlerin geleneksel yöntemlerin yanı sıra son teknolojiyle işlendiğini vurgulayarak, Altınözü zeytinyağının coğrafi işaret almasının üreticileri memnun ettiğini belirtti.


Hatay, ülkede zeytin üretiminde 7’nci sırada yer alıyor ve birçok aile için önemli bir geçim kaynağı olan zeytin, Altınözü ilçesinde büyük bir emekle hasat ediliyor. Depremler nedeniyle rekolte düşüşü yaşansa da, Altınözü ilçesindeki zeytinlerden elde edilen yağın kalitesi ve miktarı dikkat çekiyor.
 Altınözü Ziraat Odası Başkanı Bayır, bu yıl depremler nedeniyle önceki yıllara oranla bir miktar gerileme yaşandığını ifade etti. Ancak, ilçede 15 bin ton civarında zeytinyağı üretimi beklediklerini söyledi.
Sabahattin Bayır, “Zeytinyağının en güzeli ilçemizdeki zeytinlerden elde ediliyor. ‘Altının özü’ adını hak eden zeytinyağımız, depremlere rağmen çiftçilerimizin geçim kaynağı olmaya devam ediyor.” dedi.
Geleneksel yöntemlerin yanı sıra son teknolojiyle de zeytinlerin işlendiğini belirten Bayır, Altınözü zeytinyağının coğrafi işaret almasının, ürünlerinin yurt dışı pazarında da başarıyla yer almasını sağladığını kaydetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER