Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAmanos Terörden Arınsın, Turizme Kazandırılsın

Amanos Terörden Arınsın, Turizme Kazandırılsın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Amanos Dağları‘nın teröristlerden arınması ve turizme kazandırılması için Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Amanos Terörden Arınsın, Turizme Kazandırılsın

20 Milletvekilinin de imzasının olduğu Meclis Araştırma Önergesi verildi.

Yayla Hayatı Normale Dönmeye Başladı

Kaşıkçı önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Hatay, Osmaniye ve Gaziantep illerini de yakından ilgilendiren Amonos dağlarında bugüne kadar yaşanan güvenlik tehditleri devletimizin son yıllarda bölgede gerçekleştirdiği terörle etkin mücadele neticesinde oldukça azalmış bölgede kırsal ve Yayla hayatı normale dönmeye başlamıştır.

Bölgede kırsal hayatını normalleşmesi ile Turizm faaliyetlerinin artmasına yönelik olarak beklentiler de artmıştır. Kırsal Turizm, yerel boyutta istihdam sağlayarak yerel ekonomileri canlandırarak sosyo-ekonomik kırsal kalkınmaya katkı vermektedir.

Ayrıca kırsal kültürün yok olmasını önlemekte, doğal çevrelerin korunmasına destek vermekte, diğer Turizm türleri ile kolaylıkla bütünleşebilmektedir.

Değişik alanlarda Turizm yapılması, yıl içinde uzun süreli faaliyet yapılması ile yılın hemen hemen her döneminde turist çekmesine olanak sağlamanın yanı sıra gelir dağılımında bölgeler arası farkları azaltarak adalet sağlaması açısından da önem taşımaktadır.
Güvenlik güçlerince yürütülen başarılı operasyonlar sonrası güven ortamının tesis edildiği Amanos Dağları’nın turizme kazandırılması ve sorunların kalıcı olarak giderilmesi için gerekli çözüm yolları sağlanmalıdır”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER