Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberAmanos Tüneli Projesi, Hatay İstihdamını Artıracak

Amanos Tüneli Projesi, Hatay İstihdamını Artıracak

İskenderun Limanı‘na bölge şehirden kısa sürede ulaşım sağlayacak olan Amanos Tüneli Projesi‘ne MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı‘dan destek geldi. Kaşıkçı, zaman kaybedilmeden proje ile ilgili ciddi adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Amanos Tüneli Projesi, Hatay İstihdamını Artıracak

Kaşıkçı, “Amanos Tüneli Projesi ile ilgili artık zaman kaybetmeden ciddi adımlar atılması, proje ile ilgili tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması, böylece projenin selameti için dedikodulara fırsat verilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini düşünmekteyiz” sözlerini kaydetti.

Amanos Tüneli Projesi ile Ulaşım Giderlerinde Yüzde 40 Tasarruf

Ulaşım giderleri ve zaman açısından yüzde 40 tasarruf tasarruf sağlaması beklenen Amanos Tüneli Projesi’nin yalnızca Hatay istihdamı ve üretim kapasitesini arttırmayacağını, çevre yerleşim yerlerinde de olumlu yönde etki bırakacağını kaydeden Kaşıkçı, bölgenin kalkınma, refah ve huzuruna katkı sağlayacağını ifade etti.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Kaşıkçı, İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi’nin doğu ve güneydoğu bölgesindeki illeri, Orta Doğu’nun İskenderun bölgesine erişimini kolaylaştırması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

İskenderun Körfezinin, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kahramanmaraş illerine yaklaşacağının altını çizen Kaşıkçı, bu illerdeki sanayi ürünlerinin dünya pazarına iletiminin kolaylaşacağını belirtti.

MHPlilerden Amanos Tüneli Projesi’ne Destek

Bölgesel kalkınmanın gerçekleşeceği projeye yönelik konuşan MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, “MHP olarak bu projenin yanında ve takipçisiyiz. Kalkınma, yerelden genele doğru olur. Bölgesel olarak da kalkınırsak ülkemizin kalkınmasına daha çok katkı vereceğimize inanıyoruz. Yerli ve milli ürünlerimizin dünya pazarına açılması için medeniyet olan yolun daha iyisine kavuşmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Proje sonunda Gaziantep sanayicisini yüzde 40 nakliye masrafından kurtulacağını ve liman hattını Şanlıurfa-Kilis sınırına kadar taşıyacak olan bu projenin doğunun kraliçesi olan Hatayımıza bir gerdanlık olacağını kaydeden Kaşıkçı, “Yatırım programına alınan, zemin etüt çalışması tamamlanan ve ihale aşamasında olan proje ile ilgili artık zaman kaybetmeden ciddi adımlar atılması, proje ile ilgili tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması, böylece projenin selameti için dedikodulara fırsat verilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bölgeyi tüm Orta Doğu’nun cazibe merkezi konumuna dönüştürecek bu proje için bölgemizin beklentilerinin de ivedi bir şekilde hayata geçirilmesini arzu ediyoruz.” sözlerini sarfetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER