Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiAmanoslara Fıstık Çamı Ekiliyor

Amanoslara Fıstık Çamı Ekiliyor

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altıntaş, bölgeyi incelemeleri sırasında, dikecekleri fıstık çamıyla hem köy halkına gelir sağlanması hem de bölgenin daha da yeşillendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ında katıldığı programda çalışmanın Amanos dağları ve gelir getireceği için önemli olduğunun altını çizdi.

ÜRETİM İSTASYONUNA İNCELEME

Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altıntaş, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan Dağ Ceylanları Üretim İstasyonunda incelemelerde bulundu.

AK Parti Hatay Milletvekili Yayman, gazella gazella türü dağ ceylanlarının ilçenin sembolü haline geldiğini belirtti.

Hatay’ın, tabiat varlıkları bakımından en zengin flora ve faunaya sahip illerden biri olduğunun altını çizen Yayman ” Hatay bitki ve hayvan çeşitliliği bakımından Türkiye’nin nadir illerinden biri. Hatay’ın tabiatını korumak bizim için çok önemlidir. Aşık Veysel’in dediği gibi ‘ Benim sadık yarim, kara topraktır “ yaklaşımıyla tabiatı ve toprağı koruma altına almamız gerekli. Bununla ilgili de halkımızı bilinçlendirmemiz lazım.” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürü Cüneyt Çağlar, 14 kilometrelik alan içerisinde 757 dağ ceylanının bölgede bulunduğunu belirterek, istasyon hakkında bilgi verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER