Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAmanoslar'daki Teröristler 'Kapan-2 Operasyonu' Kıskacında

Amanoslar’daki Teröristler ‘Kapan-2 Operasyonu’ Kıskacında

Hatay‘ın Amanos Dağları‘nda başlatılan Kapan-2 Operasyonu, zorlu hava şartları ve coğrafyaya rağmen hız kesmeden devam ediyor. Kapan-2 Operasyonu geçtiğimiz ay PKK‘lı teröristlere ait 9 depo ve 3 sığınak bulunmasının ardından başlatılmıştı.

Amanoslar’daki Teroristler ‘Kapan-2 Operasyonu’ Kıskacında

2019 yılında, kanlı eylemler ile 30’dan fazla sivil, polis, asker ve korucuyu şehit eden teröristlere yönelik yapılan operasyonlarda 29 terörist öldürülmüştü.

1992’den buna yana söz konusu rakam ile etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 250’ye ulaştı.

Uzm. Çvş. Abdullah Akdeniz-69 Operasyonu’nda Depo ve Sığınaklar Bulundu

BHatay İl Jandarma Komutanlığı timleri bölgede arama ve taramaları aralıksız sürdürüyor. 18 Aralık’ta ‘Şehit Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Akdeniz-69’ operasyonu başlatıldı. Amanoslar’da 2017’nin ağustos ayında şehit olan Abdullah Akdeniz’in adı verilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı tespit edilen 9 depo ve 3 adet sığınak tespit edildi ve sığınaklarının birinin 6 odalı ve 6 katlı olduğu ortaya çıktı.

Amanoslar’da Kapan-2 Operasyonu içi Start Verildi

Söz konusu gelişmelerin ardından İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Amanoslar’da 585 personelin katılımıyla ‘Kapan-2 operasyonu’ başlattı.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli jandarma komando, jandarma özel harekat timlerinin yanı sıra polis özel harekat ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 585 personel, bölücü terör örgütüne büyük darbe vurarak eylem yapamaz hale getiren ‘Kıran’ operasyonlarının devamında kalan teröristleri etkisiz hale getirmek, teröristlerin barınma alanları arasında geçişlerini engelleyerek takviye edilmelerini önlemek amacıyla başlatılan operasyonda görev aldı.

Bölücü terör örgütünün kullandığı 3 odalı bir sığınak ile gıda ve yaşam malzemelerinin saklandığı 3 deponun saptandığı operasyon Amanoslar’da koordineli olarak devam ediyor.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER