Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAmanosların Zirvesinde ilk kar

Amanosların Zirvesinde ilk kar

Doğu Akdeniz’de bulunan doğasever kulüp ve derneklerden oluşan bir topluluk Hatay’ın Amanos dağlarının zirve noktasına Kasım 2017’de düşen sezonun ilk karını görmek üzere bir yürüyüş gerçekleştirdi.

AKED Amanos Keşiften Nazım Sönmez’in rehberliğinde, Mersin’den GEZ-GÖR (Gezelim-Görelim) doğa yürüyüş grubu ve İDOK (İskenderun Dağcılık ve Doğa sporları Kulübü) ile birlikte Amanos dağlarına yağan 2017 yılının ilk karını bulunduğu zirveye yolculuk yapıldı.

Sezonun ilk kar yürüyüşünü bu ekipler ile birlikte Keldaz zirvesine çıkarak gerçekleştiren topluluk, doğayla baş başa güzel bir hafta sonu geçirdi.

Her mevsimde farklı güzelliğe bürünen Amanos dağlarının zirve yolculuğunda Bölgenin doğasever kulüplerinden oluşan topluluk, 2040 rakımında bulunan Keldaz zirvesine sezonun ilk yağan karını görme, üzerinde yürüme keyfi yaşadı.

Yolculuğun rehberliğini üstlenen Amanos Keşiften Nazım Sönmez beraberindeki topluluğa, bölgeyi güzelliklerini, her mevsim farklı görüntüsünü anlattı, birbirinden farklı bilgiler verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER