Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAMERİKAN TANKLARINA KARŞI BAYRAMI KUTLUYORUZ!

AMERİKAN TANKLARINA KARŞI BAYRAMI KUTLUYORUZ!

Vatan Partisi Hatay il örgütü 1 Mayıs İşçi sınıfının bayramını Samandağ’da kutladı. Samandağ’da kutlamanın amacının Türkiye-Suriye kardeşliğini ve sınırlarımıza dayanan Amerikan tanklarını protesto etmek olduğu ifade edildi.
Vatan Partisi üyeleri Samandağ’da önce Pazar ve çarşılarda bildiri dağıttılar. Daha sonra Haziran şehidi olan Abdullah Cömert parkında kutlamayı gerçekleştirdiler.
Vatan Partisi il başkanı Yunus Özgür Yıldırım ve Samandağ ilçe başkanı Gazi Karaali, parkta bulunan Abdullah Cömert tabelasına karanfil bıraktılar. Şehidi unutmayacaklarını belirttiler.
Vatan Partisi alanda bulunan Samandağ Emniyet Müdürüne şehit olan bütün asker ve polisler için ilçe başkanı Gazi Karaali tarafından karanfil verildi. Emniyet müdürü şehitler adına aldığını ve teşekkür etti.
Vatan Partisi 1 Mayıs Bayramı anması sonucu Abdullah Cömert parkından, büyük parka kadar bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Büyük parka şehit askerler ve polisler için karanfiller bıraktılar. Şehitler için Vatan Partisi ile birlikte Samandağ Emniyet Müdürü Mustafa Ateş’te Atatürk anıtına karanfil bıraktı.
Vatan Partisi alanda 1 mayıs marşı ve Kahrolsun Amerikan emperyalizmi, Türkiye-Suriye kardeştir, Amerika kalleştir, Mustafa Kemal’in askerleriyiz gibi sloganlar attılar.
Vatan Partisi il başkanı Yunus Özgür Yıldırım
Yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Üzerimize çevrilmiş olan Amerikan namlularına karşı, buradan cevap veriyoruz. Emekçimizin, kaderi, vatan savunması ile ortaklaşmıştır. Emekçilerimizin omuzlarında yükselen vatanı, Mehmetçiğimizin kararlı duruşu kurtaracak ve koruyacaktır. Amerikan emperyalistleri ve taşeronları hiçbir şekilde bağımsız bütünlüğünü bozamayacaktır. Milletimizi tehlikelere sürükleyemeyecektir. Bu gün Hatay’da vereceğimiz işçi bayramında budur.
Yine bugün küresel saldırının hedefinde vatanımız ve emeğimiz vardır. Vatanı savunmak her zaman vatana verilen emeği de savunmaktır. Emeği savunmak ise her zaman emekle işlenen vatanı savunmaktır. Emek mücadelesi ile vatan mücadelesi iç, içedir. Emek küresel efendilere karşı direnmek mevzisidir. Vatan küresel emek saldırılarına karşı savunma siperidir. Hepimiz, Türk milleti olarak o mevziye giriyoruz. Milli devletimiz küresel saldırıya karşı, emeğin kalesidir. Küresel saldırıya karşı emek mücadelesini, emekçinin alınteri Mehmetçiğin kanı ile suladığı vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için verdiğimiz mücadele ile birlikte ele almak gerekmektedir. Bu bir tarihsel zorunluluktur. Vatan ve emek mücadelesi beraber örgütlenerek ancak başarıya ulaşabilir. Emeği vatandan kopardığınız zaman emek diye bir şey kalmaz. Emeğin vatan üzerinde yaşadığımız yer yüzüdür. Türkiye’de vatansız emekçiden söz edenler, aslında emeğinde, emekçinin de vatanın da düşmanlarıdır. Emek milletin vatan cephesinin ön cephesidir. Emekçinin bayramı vatan mücadelesinde emekçilerin omuzlarında yükselmektedir. İşçinin, memurun, gençliğin kaderi Amerikan namlularına karşı sipere yatan Mehmetçikle ortaktır.”.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER