Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaReyhanlıAmik Çiftçisine Ne Zaman Su Verilecek?

Amik Çiftçisine Ne Zaman Su Verilecek?

Reyhanlı barajı yıllardır, bitti, bitecek derken bir türlü Amik Ovası çiftçilerinin tarlasına ulaşmadı. Yaz geldi, tarlalar pamuk, mısır, buğday daha sonra kavun ve karpuz ekimleri başlayacaktır. Bütün ürünler su isteyecektir. Çiftçiler kara, kara düşünmektedir. Bu yaz nasıl ektiklerimizi sulayacağız?

Vatan Partisi Hatay  milletvekili adayları üretimin merkezleri olan Hatay’ın Kumlu ve Reyhanlı ilçelerinde esnaf ve halk çalışmaları yaptılar.

Vatan Partisi Hatay milletvekili adaylarından Sadık Karakaş, Gönül Gökkan Kurtul ve İlhan Dilşen, ovanın iki kentinde çiftçilerin ve üreticilerin sorunlarını dinlediler ve çözümlerini anlattılar.

Çiftçiler özellikle mazot, gübre ve ilaç gibi girdi zamlarının durdurulmasını ve destek akçelerinin güncellenmesini istemektedir.

Vatan Partisi Hatay milletvekilleri adayları çiftçilere söz verdiler. “Sizleri zor durumdan bir tek vatan partisi kurtarabilir. Çiftçilerimizin borçlarını erteleyeceğiz. Ucuz mazot, ucuz gübre ve ucuz kredi vereceğiz. Bölgemizin esnafına danışarak, özel destek paketleri sağlayacağız. Gençlerimizin bölgede üretime dönüşü için ekonomik ve toplumsal özel önlemler ve teşvikler sağlayacağız.

Bütün şehir yasasını kaldıracağız. Köylerimizi canlandıracağız ve muhtarlarımızın durumunu iyileştireceğiz” sözü verdiler.

Vatan Partisi Hatay milletvekili adayları özellikle Amik ovasının çiftçisinin en temel sorunu olan su sorunu için Reyhanlı barajında incelemelerde bulundular.

Vatan Partisi milletvekili adayı Gönül Gökkün Kurtul “Bu Reyhanlı barajı tamamlanmalı ve Amik Ovası çiftçisine su verilmelidir. Madem 600 bin çiftçi bu barajdan yararlanacak o zaman bu baraj hem dolmalı, hem de bütün ovanın sulanması için alt yapısı hazırlanmalıdır. Gördüğümüz gibi halen baraj yeterli su tutmamış, halen balık avlıyorlar. Hızla hükümet tamamlamalı ve üreticimizin suya ihtiyacı vardır.” Dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER