Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayAmik Ovası Buğday Tohumlarıyla Buluşuyor

Amik Ovası Buğday Tohumlarıyla Buluşuyor

Amik Ovası’nda çiftçiler, sonbahar yağışlarının ardından ekime hazır hale gelen tarlalarında buğday tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı.

Hatay’da, sonbahar yağışlarının ardından kent genelinde ekimine başlanan buğdayın 495 bin dekarda üretilmesi, üründen de 245 bin ton rekolte alınması hedefleniyor.

Çiftçilerden Mehmet Karaca, yağmurun verimi artıracağını ifade ederek, “Bu işlemler toplamda bir haftamızı alıyor. Bölgemiz çeşitli toprak özelliklerine sahip olduğu için dönümüne 400-700 kilogram ürün bekliyoruz. Tarlalarımız sulanmadığı zaman, verim ortalaması 150 kilogram düşük yaşanıyor.” dedi.

Üretici Caner Kartal da tohum ekimi öncesinde toprağa taban gübresi atıldığını, ardından tohumları tarlaya ektiklerini anlatarak, “Toprağın buğday tohumlarıyla buluşturulması zor ve zahmetli. Buğday ekiminden önce dönüme 25 kilogram taban gübresi atıyoruz. Daha sonra dönümüne yaklaşık 30 kilogram tohum atıyoruz ve üzerini kapatıyoruz. 300 dönüm arazide buğday ekimi yaptım. Bu yıl güzel rekolte bekliyoruz. Yağışların iyi gitmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Çiftçilerden Fevzi Delikent de bu yıl 1000 dönüm arazide buğday ektiğini ve verimde artış beklediklerini kaydetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER