Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiAmik’in Kaderi Değişiyor

Amik’in Kaderi Değişiyor

 

Antakya Tarım Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu, Amikte çiftçilerin sorunlarını yerinde görmek, çiftçilerle görüşmelerle bulunma gezilerini sürdürüyor. Hatipoğlu Amik gezilerinde edindiği izlenimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede “Amik sorunlar yumağı. Ucundan çekilip sorunların ortaya çıkarılmasını bekliyor. Çözülmesi gereken birçok sorunları var. Sulama enerjisi başta olmak üzere, tüm girdilerin pahalı olması üretimi zorluyor. Bunun yanında umut veren gelişmelerde var. Amik Ovasının ortasında, Kumlu’da muz üretilmesi gibi” dedi.

 

Antakya Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu Amikte muz üretimine girişmenin büyük cesaret, vizyon gerektiğini belirterek, muz üreticisi Yıldırım-Özlem Durmuşoğlu kardeşleri kutladığını, kendilerini inovasyon odaklı çalıştıkları için Amik Ovasının kahramanı ilan ediyorum dedi.

Amik ovasında ilk muz üreticisi olan Yıldırım Durmuşoğlu muz üretimi ile ilgili yaptığı bilgilendirmede “Muz üretimine girişimimiz bir arayışın sonucudur. Ovada üretilen klasik ürünlerden emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Kardeşimle ne yapmamız gerektiği üzerinde düşünürken, bir banka müdiresinin özendirmesiyle muz üretim tesisi kurduk. Anamur ile yarışacak verimlilikte ürün alıyoruz. Beş bin metrekarelik tesisisin 300-350 bin liralık sabit yatırımı var. Bir sezonda işletme gideri bir dönüm kapalı alan için iki bin lira civarında. Kapalı alanda üretildiği için doğa koşullarına karşıda avantajlı durumdayız. Bu yıl ek bir yatırımla tesisimizi büyütmeyi hedefliyoruz. Muz tesisi kurmak isteyenlere çağrı yapıyorum, gelin görün, kurun diyorum” açıklamasında bulundu.

 

Antakya Tarım Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu Muz tesisi ve girişimci Durmuşoğlu kardeşlerin kendisini heyecanlandırdığını belirterek “Üreticiler Yıldırım Durmuşoğlu’nun çağrısına kulak vermelidir” dedi

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER