Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Anadolu’nun Renkler"2.kez sahne alıyor

“Anadolu’nun Renkler”2.kez sahne alıyor

Esra Sabahat Yerli Antrenörlüğündeki İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Halk Dansları Topluluğunun Anadolu’nun Renkleri-2 adlı şöleni 4 Kasım’da İSTE Konservatuar salonunda izleyiciyle buluşuyor.

Türkiye’de Anadolu Ateşi dans topluluğuyla önemli mesafe alan halk dansları, yurt geneline yayılan yeni dans gruplarının çalışmaları, figür zenginliği ile dolu yöresel oyunlarından oluşan görsel şölene dönüşmeye başladı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde de farklı meslek gruplarından halk dansları sevdalılarının Belediye Musiki Derneği bünyesinde bir araya gelerek oluşturduğu Halk Dans Topluluğu Esra Sabahat Yerli Antrenörlüğünde birçok yöreyi harmanlayan bir çalışma yaptı.

İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Halk Dansları Topluluğu, içerisinde birçok yöresel folklorik danslardan bir kolaj yaparak bu yıl ikincisini düzenledikleri Anadolu’nun Renkleri-2 adlı gösterisi İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Konservatuarı Kültür Merkezi’nde 4 Kasım Cumartesi saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak.

Farklı mesleklere sahip folklor gönüllülerinden oluşan Halk Dansları Topluluğu üyeleri, çok güzel bir çalışma yaptıklarını belirterek şunları söylediler: “Harman yerinde berekete şükür duasıdır halk oyunları; geçmişten bugüne uzanan çizgidir, tarihe dal, dostluğa koldur.
Gelinin ağıdı, güveyinin heyecanıdır… Umudu, hayali düşü anlatır, gözlerden süzülen yaşı, alın terindeki aşı… Doğuda; horonum, barım, Batıda; zeybeğim, harmandalım… Kimi İzmir, kimi Mardin, kimi Van, Kimi Kars’tır kimi Urfa, Ardahan ama hepsinin içinde bu vatan. Ve biz sahip olduğumuz kıymetler ve değerler için; Esra Yerli hoca yönetiminde bu güzel vatanın dört bir yanından sunacağımız halk oyunları gösterimize 4 Kasım’da tüm dostlarımızı bekleriz”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER