Pazartesi, Haziran 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelANAYASAL PADİŞAHLIĞA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

ANAYASAL PADİŞAHLIĞA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

HABER MERKEZİ-CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Antakya köy garajları ve Şehit Osman Durmaz Caddesinde bulunan esnaflarımızı ziyaret ederek HAYIR’lı işler diledi.
Milletvekili Topal, gittiği yerlerde anayasa değişiklik paketinin sakıncalarını anlatmaya devam ediyor. “Bu anayasa değişiklik paketi, ekonomideki yangını söndürmeyecek, aksine Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülkeler kategorisinden uzaklaşmasına zemin hazırlayacaktır, kriz derinleşecektir” dedi.
Referanduma artık 7 gün kaldığını belirten Topal, “Devletin bütün olanakları ile evet kampanyası yürütülüyor, fakat milletimizin kendi öz gücü ile yürüttüğü HAYIR kampanyası kartopu gibi büyüyerek çığa dönüşmüştür. Bu çığın önünde durmak, milletin önünde durmak imkânsızdır. Hayır diyenlere yönelik olarak başlatılan korkutma sindirme girişimleri sonuç vermeyecektir. Gençlerimizin evlerinden iş yerlerinden gözaltına alınması, milletvekillerimize satırlı, sopalı saldırılarla, Hayır stantlarına yönelik fiziki şiddetle milletimizi kararından döndüremeyecekler. 16 Nisan’da sandığa gidecek ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. Anayasal Padişahlık sistemine HAYIR diyeceğiz.
Bu anayasa teklifi 80 milyonun mutluluğu ve refahı için değil saray’da ikamet eden tek adamın refahı için hazırlanmış bir tekliftir. Dün iktidara geldiklerinde ülkemizin dış borcu 129 milyar dolardı şimdi 420 milyar doları aşmış durumda. Bağımsız yargının, hukukun üstünlüğünün olmadığı bir ülkeye yabancı yatırımcı cesaret edip yatırım yapmaz. Bir kişi düşünün; milletvekillerinin büyük çoğunluğunu kendisi belirlesin, hakimleri ve savcıları kendisi atasın, valileri, rektörleri, kaymakamları, polis müdürlerini, komutanları, aklınıza gelebilecek her türlü bürokratik atamada ve memur atamalarında tek yetkili olsun. O kişinin olduğu yerde demokrasi olur mu? Bu anayasa değişiklik paketini 16 Nisan günü hak ettiği yere, tarihin çöp sepetine atmaz iseniz sizin çocuklarınız değil, seçilmiş padişahın çocukları kazançlı çıkacaktır.” Dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER