Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAngus Konusunu İktidar Çözmeli

Angus Konusunu İktidar Çözmeli

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş  HRT televizyonunun gündüz kuşağında canlı yayımlanan “Can Çapar ile Yenibirgün” isimli programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Angus Konusunu İktidar Çözmeli

 

İşçilere Kısa Çalışma Ödeneği Uygulanmayacak

 

Başkan Savaş, televizyon programında HATSU’da çalışan işçilerin kısa çalışma ödeneği problemine ilişkin soruyu,

 

“Baktık zarar ediyor arkadaşlar yapmamaya karar verdik. Arkadaşlar on gün önce bana gelip konuyu anlattılar, işçilerimizin kaybı var dediler. Karar verdik ve yapmayalım, maaşlarını ödeyelim dedik. Bundan sonra kısa çalışma ödeneği kimse için uygulanmayacak, Eksik ödenen paraları ödeyemeyeceğiz ama normal maaşlarını ödeyeceğiz” şeklinde yanıtladı.

 

Sivrisinek İle Mücadelede İlaç Üretmek Üzereyiz

 

Sivrisinek konusundaki soruya “Yılın 12 ayında 95 bin noktada larva ile mücadele ediyoruz” diyen Başkan Savaş, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği sinek ilaçlarını üretmek için Bakanlıktan lisans ve izin çalışmaları olduğunu, ilacı ürettiklerinde yıllık ilaçlama masrafından 2019 yılı değeriyle 6 milyon lira tasarruf etmeyi, hatta diğer belediyelere uygun fiyatla satmayı planladıklarını ifade etti.

 

Angus Konusunu İktidar Çözmeli

 

Başkan Lütfü Savaş, Gazetecilrin  dile getirdiği konulardan HADO projesinde kendi binalarının inşaatına devam edildiğini, İskenderun PAC meydanı düzenlemesi konusuna ise meydanın ışıklandırılacağını ve peyzaj çalışmaları ile birlikte EXPO tanıtım alanı olacağını ifade etti.

İskenderun’un Angus meselesinin nasıl çözüleceği konusunda, Milletvekilimiz Abdulkadir Özel bey ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı beyin konunun çözümü için Ankara’da ağırlığını koymaları gerektiğini ifade eden Başkan Savas, kendisinin de ulusal kanallarda Angus meselesini gündeme taşıyacağını söyledi.

 

Hatay  haberleri

HBB haberleri

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER