Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunAnguslar halk sağlığı ve çevre sorunudur

Anguslar halk sağlığı ve çevre sorunudur

Türkiye’nin et ihtiyacını karşılamak amacıyla Brezilya’dan ithal edilen 27 bin Angus cinsi sığırlar gemiyle İskenderun’a getirildi. Geminin limana yanaşmasıyla birlikte ilçe merkezinde kötü koku oluştu.

İki gündür ağır kokuların oluştuğu İskenderun Limanına giderek açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, büyükbaş hayvan sevkiyatının İskenderun’da bir halk ve çevre sağlığı sorunu oluşturduğunu dile getirdi. Yıldırım Kara, sıcaklık artışının yaşandığı şu günlerde rüzgarın etkisiyle çevreye ağır koku yayıldığını dile getirerek; “2018’den beri usanmadan dile getiriyoruz;

Et ve Süt Kurumu’na ait, Türkiye’de çeşitli besicilik işletmelerine verilmek için ithal edilen Angus cinsi büyükbaş hayvan sevkiyatı İskenderun’da bir halk ve çevre sağlığı sorunudur.

Tahliye işlemleri esnasında, büyükbaş ve küçükbaş hayvanları taşıyan gemilerden kent merkezine ve civar mahallelere doğru oldukça ağır bir koku yayılmaktadır. Yurttaşımız sözkonusu gemiler limana yanaştığı andan itibaren günlerce nefes aldırmayan bir koku ile yaşamak zorunda bırakılmaktadır.

Sıcaklık artışı yaşandığı vakitlerde ve rüzgarın denizden estiği günlerde ise bu ağır koku oldukça geniş bir çevreye yayılmaktadır.

Bu sevkiyatların, halk ve çevre sağlığına, yerli üretime ve hayvancılık faaliyetlerine verdiği zararlar açıktır.

İktidarın artık canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin ithalatından vazgeçmesi, teşvikler ile yerli üretimi artırması ve liman kentlerde yaşayan halkımızın sağlığını öncelemesi gerektiğini tekrar vurguluyorum.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER