Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiAnkara da "Muhalif" Gazetecilere peş peşe gözaltı

Ankara da “Muhalif” Gazetecilere peş peşe gözaltı

Başkent Ankara Güne gazetecilere göz altı haberi ile başladı.

Tele 1 Ankara temsilcisi İsmail Dükel İle OdaTV de sitenin Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız‘ın Göz altına alındığı bildirildi.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kanalın Ankara Temsilcisi İsmail Dükel‘in gözaltına alındığını açıkladı. Yanardağ, Dükel’in gözaltına alınmasını sosyal medya hesabından duyurdu:

Ankara da “Muhalif” Gazetecilere peş peşe gözaltı

 

“Arkadaşımız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel bu sabah 07.30’da gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni bilinmiyor. Savcılığın 4 gün gözaltı süresi vermiş. Savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek bir gazetecinin böyle gözaltına alınması demokrasilerde olmaz, olmamalıdır.”

Oda-TV de sitenin Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız‘ın gözaltına alındığını duyurdu.

OdaTV’de yer alan habere göre Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, Yıldız’la beraber toplam üç kişi hakkında gözaltı kararı olduğunu ifade etti. Müyesser Yıldız’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın siyasal ve askeri casusluk suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Müyesser Yıldız cuma günü İçişleri Bakanı  Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Gözaltılar sonrası twitter hesabından bir paylaşımda bulunan avukat Cem Cihan, şunları yazdı. Müyesser Yıldız evde yapılan aramadan sonra Ankara Emn. Müd. TEM Şubeye götürüldü. Kendisi ile birlikte üç kişi daha gözaltında. Suçlama askeri casusluk. Müyesser Yıldız cuma günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Pazartesi gözaltına alındı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER