Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaYAŞAMAnkara Uçak Bileti Fiyatları ve Gezi Rehberi

Ankara Uçak Bileti Fiyatları ve Gezi Rehberi

Ülkemizin başkenti olan Ankara, 5000 yıllık geçmişiyle oldukça köklü bir tarihe sahiptir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan şehir, başkent olması yönüyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarır. Peki, Ankara uçak bileti fiyatları nedir? Ankara’ya nasıl gidilir? Ankara’da mutlaka gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Ankara’ya seyahat etmek isteyenlerin en çok merak ettikleri sorular ve cevapları…

Ankara’ya Ulaşım ve Ankara Uçak Bileti Fiyatları

Ankara’yı yakından tanımak isteyen gezginler Pegasus’la; İstanbul, İzmir Bodrum, Antalya, Lefkoşa, Köln, Viyana ve Erbil gibi toplamdan 15 şehirden düzenlenen direkt uçuşlarla Ankara’ya ulaşım sağlayabilirler. Bunun yanı sıra, gezi tutkunları arzu ederse Ankara turu sonrasında Ankara kalkışlı, İstanbul aktarmalı uçuşlarla Türkiye’nin ve dünyanın pek çok özel rotasını keşfe çıkabilir. Güncel Ankara uçak bileti fiyatları hakkında bilgi almak için Pegasus’un internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Pegasus, İstanbul ve İzmir gibi birçok şehirden Ankara Esenboğa Havalimanı arasına direkt olarak uçuş gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra, Ankara Esenboğa Havalimanı aktarmalı yurt içi ve yurt dışı pek çok uçuş da düzenlenmektedir. Şehir merkezi ve havalimanı arasındaki uzaklık yaklaşık olarak 25 kilometredir. Havalimanı, Ankara Şehirlerarası Otobüs Garı ve Kızılay güzergahında hizmet veren BelkoAir otobüsleri, Ankara’nın merkezine ulaşım için tercih edilebilir. Havaş otobüsleri de havalimanı ve şehir merkezi arasındaki ulaşım için kullanılabilir. Hızlı ve konforlu ulaşım tercih edenler de Havalimanında 24 saat hizmet veren taksileri ya da araç kiralama hizmetini kullanabilirler. Başkent Ankara’da toplu ulaşımda, metro, otobüs, minibüs ve raylı sistem kullanılmaktadır. Oldukça geniş bir otobüs hattına sahip olan Ankara’da, ilçeler arasında ulaşım sağlamak kolaydır. Otobüsleri kullanabilmek için AnkaraKart almak gerekir.

Ankara’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Ankara’ya her ne sebeple gidilmiş olursa olsun, gidenlerin mutlaka gezmeleri gereken belli başlı lokasyonlar vardır. İşte, başlıca Ankara’da gezilmesi gereken yerler;

– Anıtkabir: Ankara denildiği zaman akıllara ilk olarak gelen adreslerden birisi Anıtkabir’dir. Atatürk’ün kabrinin yer aldığı bu yapı, mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle resmi bayramlarda oldukça yoğun bir ziyaret alan Anıtkabir, yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği lokasyonlardan biridir. Anıtkabir’i ziyaret eden misafirlerin genellikle bir sonraki rotası Anıtkabir sınırları içerisinde yer alan Kurtuluş Savaşı Müzesi’dir. Şayet Anıtkabir’i ziyaret ettiyseniz, mutlaka Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de görmelisiniz. Sakarya Meydan Muharebesi, Çanakkale Savaşı ve Büyük Taarruz’un anlatıldığı tabloların ve panoramanın bulunduğu bu müze oldukça etkileyicidir. Atatürk’ün kişisel eşyalarının yer aldığı Atatürk Müzesi de görülmesi gereken adreslerden biridir.

– Kurtuluş Savaşı Müzesi: Önceden TBMM binası olarak kullanılan yapı, 23 Nisan 1981 yılında Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak ziyarete açıldı. Atatürk ve bazı milletvekillerinin madalya ve kişisel eşyalarının sergilendiği bu müze, tarihi değerini itinayla korumaktadır.

– Ankara Kalesi: Ankara’yı kuşbaşı olarak alabildiğine görmek isteyenler için en ideal adres Ankara Kalesi’dir. Dik bir yokuşun tepesinde yer alan tarih kokan bu kaleye ulaşmak için biraz yorulmayı göze almak gerek. Ankara’nın kuş bakışı görünüşünü fotoğraflayarak ölümsüzleştirmek isteyen gezginler için Ankara Kalesi en etkileyici lokasyon.

 

– Rahmi M. Koç Müzesi: Ankara’nın ilk sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi, ilk olarak 2005 yılında ziyarete açılmıştır. Ankara Kalesi’nin yakınlarında yer alan bu müzede; Atatürk ve Ankara, ulaşım araçları, denizcilik, havacılık, makine tarihi, bilim, sağlık ve Koç ailesine ait özel koleksiyonlar gibi ilgi çekici birçok parçalar müze ziyaretçilerine sergileniyor. Oldukça ziyaret alan müzede, farklı yaş grupları için hazırlanmış atölyeler de mevcut.

 

– Etnografya Müzesi: Etnografya Müzesi, Cumhuriyet Dönemi’nin en önemli mimarlarından biri olan Arif Hikmet Koyunluoğlu tarafından tasarlanmıştır. Türkiye’de müze binası olarak inşa edilen ilk yapı olarak bilinir. Burada Anadolu halkının gündelik olarak kullandıkları birçok eşya sergilenir.

 

– Kuğulu Park: Ankara’nın en güzide buluşma noktalarından biri olan Kuğulu Park, her yaş grubundan insanın çok sevdiği adresler arasında yer alıyor. Ördek, kuğu, kaz gibi birçok hayvanın yaşam alanı olan bu park, fotoğraf tutkunları için eşsiz bir yer. Park içerisinde; çocuk oyun yeri, dinlenme alanları ve yeşil büyük bir alan da yer alıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER