Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelANNE ile BEBEK ARASINDA RUHSAL BAĞ KURAR

ANNE ile BEBEK ARASINDA RUHSAL BAĞ KURAR

Hatay İl Halk Sağlığı ekipleri, anne sütünün yararları konusunda tüm ilçelerde kapsamlı bir çalışma yürüttü. “Anne sütü, bebeklere gereksinimi olan tüm besin öğelerini tek başına 6 ay sağlayabilen en iyi besin” özet mesajı ile annelere ulaşmaya çalışan sağlık ekiplerinin bu konudaki yorum ve değerlendirmeleri de şöyle:

“Anne sütünün birçok faydası olduğu çok eski çağlardan beri bilinmektedir. Ancak bunlara rağmen, çeşitli toplumsal, ekonomik ve kültürel nedenlerden dolayı, dünyanın birçok kesiminde emzirme uygulamaları azalmış, emzirme süresi kısalmıştır. Yeni teknolojilerin hizmete girmesi ve yeni yaşam biçimlerinin benimsenmesiyle, bu geleneksel uygulamaya verilen önem birçok toplumda belirgin bir şekilde azalmıştır.
Dünya’nın pek çok bölgesinde gözlenen emzirme oranlarının azalmasına bağlı olarak meydana gelen bebek ölümlerindeki biyolojik artışlar nedeniyle,1991 yılında WHO ve UNICEF tarafından, Anne Sütü’nün Teşviki ve Bebek Dostu çalışmaları başlatılmıştır. Bu sebeplerden dolayı diyebiliriz ki, her bebek için en iyi besin, kendi anne sütüdür. Çünkü anne sütü, yalnız bebeği en iyi şekilde beslemekle kalmaz, anne ile bebek arasında yaşam boyu süren ruhsal bir bağın kurulmasına da sebep olur. Kısacası anne sütü, bebeğin hem vücudunu, hem de ruhunu besler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER